Metin adlı üyeden alıntı

Yorum için teşekkürler, C ile OOP üzerinde zaman kaybetmeniz zaten zor. Çünkü standart olarak nesne yönelim desteği bulunmuyor. :)

Ben yeni başlayanların nesne yönelimli programlama ile giriş yapmasına fazla sıcak bakmıyorum. Önemli olan analitik düşünme olayının seri bir hale getirilmesidir. Nesne yönelimli bir yapıyla bunu giriş aşamasında sunmak pek mantıklı gelmiyor açıkçası. İnsanların gözünü korkutma ihtimali yüksek. (Çoğunluk için öyle de oluyor zaten.)

Giriş seviyesinde mantık çalışmak için Java önermiyorum ama işi kavradıklarında öğrenilmesi gereken bir dil olduğunu yazıda bahsettim.


Cümle düşük olmuş, OOP için öğrenilmesi konusunda öncesinde öğretilen dil olduğu için üzerinde fazla zaman kaybetmemiz gerektiğini vurguladım hatta c++ oop'nin atası olsa dahi yinede tavsiye etmem yönetilmesi java'ya göre daha kompleks bir dildir.

C ve C++ ile öğretilen herşeyi zaten bunlardan kalıtımını almış yüksek seviye dillerinde rahatça gerçekleştirebilirsiniz.

Yeni başlayan birisi zaten istesede pek oop ve ood yaklaşımlı yazılım istesede geliştiremez. Birde Java ilede zaten algoritmik yada mantıksal çözümler düşük seviyede üretebilirsiniz. primitif(ilkel) veri tipleri bünyesinde mevcut. Aslında yine algoritma yada soruna yönelik matematiksel çözümler üretir. Hep Java üzerinden yorum yazsamda bunu yüksek seviye diğer diller içinde tavsiye ederim C#, Pyhton ve ruby.

En basit örneği 8 - 9 yıl önceki halimi düşünüyorum. Fonksiyon kullanmadan yüzlerce satırlık bir runnable sınıf ile mantıksal çözümler üretiyordum.

Bu süreçlerden geçmiş biri olarak, rahatça fazla zaman kaybetmemenizi öneririm.

Artık programlama dili seçmek yerine programlama yaklaşımlarını seçmek gibi sorular olacak.

Static mi yok Fonksiyonel diller ilemi yoluma devam etmeliyim?