Yazdığım mesaj bakalım ne cevap gelecek:

TTNet benden habersiz, bana sorulmaksızın iznim olmadan Yandex reklamlarını gösteriyor. Modem her resetlendiğinde bir sitedeysem *****.yandex.com.tr adresine yönlendiriliyorum. Bunun virüs olduğu söyleniyor.

Oysa ki ağa bağlanan tabletlerim ve telefonlarım da aynı adrese yönlendiriliyor. Hem hizmet bedelini yüksek alıyorlar hem de reklam gösterimi yapıp ayrıca reklamdan da para kazanıyorlar.

Ya reklamdan kazandıkları paraları reklam gösterdikleri kişilerle bölüşsünler, internet faturasından düşsünler ya da reklam görüp görmemeyi onları tercihine bıraksınlar.

Ayrıca VİRÜS VAR diyip durmasınlar her internete bağlananda da mı virüs olacak?

Beğenime falan sunulmasın bu hizmet. Otomatik cevaplar verilmesin. Ben internetten bir bilet satın alacağım vakit bu olay karşıma çıktı ve veri gönderemedim, *****.yandex.com.tr adresine yönlendirildim.

Ben böyle bir hizmeti kabul etmiyorum. Bu ücretsiz hizmetten cayma hakkımı kullanmak istiyorum.

Her defasında Yandex'e yönlendirilmek zorunda mıyım? Bir kere yönlendirilmenin nesi var? Gezinti, Adobur gibi servislerde cookie kullanırken, burada neden kullanılmıyor?

Son olarak Türkiye'ye hizmet veren Google, Bing ve Yahoo arama motorlarına karşı yapılmış bir haksız rekabet vardır. Ve bunu, bu şirketlerin ürünlerine bağlanmamızı sağlayan Internet Servis Saglayicisi yapiyor. Bunun adi adil olmayan rekabettir.

Saygilariniza sunarim.