Türkiye'deki bilgisayar mühendisi profiline bakacak olursak;
Bilgisayar mühendisi 4 yılda (yada +1 hazırlık) üniversiteden mezun olup (uzatmaz ise) büyük oranda şirketlerin insan kaynakları departmanları arasında mekik dokuyup bir yere yerleştikten sonra kolay kolay ayrılmak istemeyen kişiler.. Peki ya sivrilenler?
Diğer bilgisayar mühendisleri arasından sivrilen kişiler büyük şirketlerde yerini sağlama alır. Yer değiştirse bile el üstünde tutulur. Sonuçta Mühendislik mesleği halen en gözde mesleklerden..
Diğer yandan bir iş başvurusu yaptığın zaman çoğu firma "bu eleman hangi üniversiteden mezun olmuş" tan önce bu eleman üniversitede ne yapmış? Zamanını nasıl geçirmiş? Bunlara bakarlar.. Zira hepimiz biliyoruz yatarak üniversite bitirenler de var, seminerden seminere, projeden projeye koşturup kendini geliştiren kişlerde..
Üniversite seçiminde ise;
Sağladığı imkanları kesinlikle ve kesinlikle yerinde görün yada imkanınız yok ise üniversitede ilgili bölümü okuyan (en az 2. sınıftaki) kişilerden bilgi edinin. Sakın ola broşürlerde yada temsilcilerden vs. aldığınız bilgilerle üniversite seçimi yapmayın.
Bizzat şahil olduklarım;
[*]Bilgisayar mühendisi olup mezun olup internet cafe açan.
[*]Bilgisayar mühendisi olup ufak bir webtasarım ofisi açan
[*]Bilgisayar mühendisi olup maydanoz ticareti yapan
[*]Bilgisayar mühendisi olup emlak ofisinde çalışan
[*]Bilgisayar mühendisi olup havayolu şirketlerinde (havaalanında) bilet satışı yapan
[*]Bilgisayar mühendisi olup 2. sınıfta yaptığı basit bir proje ile şu anda Cern'de çalışan.. (her dönem 2 defa özel uçak ile üniversiteye gelip sınavlara giriyor..)
[*]Bilgisayar mühendisi olup Avea, Turkcell, Vodafone, Sanko, Sabancı ve daha birçok saygın firmada iyi konumlarda çalışanlar..
[*]Bilgisayar mühendisi olup önce MedyaSoft'ta daha sonra IMO'da yazılım pazarlama ve teknik destek uzmanı olarak çalışan
[*]Bilgisayar mühendisi olup üniversite kadrosuna katılan..
ve daha bir sürü...
Kısacası sen kendi yolunu çizeceksin, kimse senin için bir yol çizmez...