FilmleriTV adlı üyeden alıntı

90'lı yıllardan bahsetmeyelim diyorsunuz da 90'lı yıllarda nasıl halkın vekilleri bölgeye sokulmuyorsa yine sokulmuyor. Sivil ölüm haberleri geldiği söyleniyor. Başbakan bir tek sivil ölmedi diyor, iç işleri bakanı bir sivil öldü diyor. Medyada resimler dolaşıyor. Bölge insanı ekmek bulamadığını söylüyor. Bir haftadır sokağa çıkma yasağı var 24 saat süren. Ne fark kaldı 90'lardan?

Kürtler artık hiçbir şekilde askeri baskı istemiyor. Bu çok net. Özerk yönetimle yönetilen çok demokratik, huzurlu bölgeler var. İskoçya Parlamentosu örnek buna. Ancak ne biz İngiliz toplumu kadar demokratiz ne Kürt halkı İskoçlar kadar demokratik. Bundan dolayı henüz böyle bir şeye hazır olduğumuzu düşünmüyorum.


Orada sokağa çıkma yasağını devlet kafasına göre mi verdi? Her evden polise roket atılan, silah sıkılan bir bölge. Orada halk zor durumdaysa bunun sebebi de PKK. PKK aradan çekilmiş olsa bizim Kürtlerle ne sorunumuz olacak? PKK diye bir terör örgütü olmadığını farzedelim Kürtler aşağılanacak mı? Hor mu görülecek? Ayrıca vekillerin bölgeye neden sokulmadığını da izah ettim. Adamlar terörist leşlerini toplamaya gidiyor. Askerin ve polisin çatışma halinde olduğunu bir bölgeye bu adamları sokmamak normal. Ayrıca HDP şu konumda Kürtler'in partisidir de diyemeyiz. PKK'ya terör örgütü diyemeyip her defasında PKK'yı korumayı görev edinmiş bir parti Kürtler'in partisi midir yoksa PKK'nın mı?