Antalyada Mustafa Akaydinin baskan iken yaptığı bira festivali Başkan değişince yasaklandı. Devletin gücünü hafife almayın!
Ya aklıma o festival geldi de 3 kişi falan ölmüştü sanırsam. Nasıl içiyorlarsa artık. Konumuza gelirsek, insanlar bu büyük şizofreniden ne zaman uyanacak merak ediyorum.
Sen diyorsun "egemenlik kayıtsız şartsız milletindir".
Yine sen yemin ediyorsun "Atatürk ilke ve inklaıplarına bağlı kalacağım"
Yine sen bağırıyorsun meydanlarda "Halkın dediği olacak. İktidar halkta olacak"
Yine sen "laik ve demokrasi için" mücadele ediyorsun mısırda, fasda
E niye döneklik ediyorsun şimdi. Halk bunu istemiş. Ne hakla buna karşı çıkıyorsun. Ha sen müslümansın ondan değil mi ? Senin diyanet işlerin var seni her yaptığında destekleyen. Günlük 1 saat çalışıp öğretmen maaşı alan imamların var senin değil mi. Fazla sevinme o diyanet dünyanın her yerinde aynı görevle yani iktidarı yani ekmek verenini korumakla görevli olarak iş yapıyor. Sana özgü değil.
Lütfen şu forumda laik ve demokratik ve Atatürkçü bir arkadaş İslam ve laikliğin, demokrasinin ve Atatürkçülüğün hiç bir alanda benzeşemediğini açıklasın.
İslamda insanların yaşantısını yönetecek kanun yalnızca Allaha aittir. Hüküm yalnız Allaha aittir. (yusuf 40)
Her kim de Allahın indirdiği ile hükmetmezse işte onlar kafirlerin ta kendileridir. (maide 44)
Türkiye Cumhuriyeti ana yasasına göre yasama görevi halk adına Tbmm ye aittir. Görüldüğü gibi Tc yönetim şekli ve İslam en temel konuda birbirinden ayrıdır.
Bunu sadece ben değil bizzat Atatürk de söylemiyor mu zaten. Devlet yönetiminde gökten indiği zannedilen kitaplarla değil akıl ve bilimle hükmedilir demiyor mu Atatürk. Bu içki festivalini yasaklayanların hepsi anayaya göre suç işliyorlar.
Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasi veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz. Ana yasa 24. madde
Uyanın artık hem müslüman hem de laik olma rüyasından. Tekrar söylüyorum. Bu tarz festivalleri yasaklamak anaysal bir suçtur. Devletin laik demokratik ve Atatürkçü yapısan yapılan bir taarruzdur.
Lütfen bir Atatürkçü forum üyesi şu olayı açıklasın da insanlar azıcık uyansın. Bu gün anayasaya dini hükümleri sokmaya kısmen de olsa dine dayandırmaya çalışan herkes anaysayı inkar etmiştir.
Diğer yandan namaz ve orucu Allahın kitabından hırsızlığın ve mirasın hükmünü Tc Anayasasından alan kişiler ise İslami açıdan şu hükme girer.
Yoksa Kitab’ın bir kısmına inanıp, bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Artık sizden böyle yapanların cezası, dünya hayatında ancak rezilliktir. Kıyâmet gününde ise onlar azabın en şiddetlisine maruz bırakılır. Ve Allah, yaptığınız şeylerden gâfil değildir. Bakara 85
Ben ise müslümanım imanım akaidim belli. Yazımın içinde kimseye hakaret etmedim. Kimseyi aşağılamadım. Sözlerinde geçen"sen" hitabında kimin kastedildiği belli. Zerrece kendi fikirlerimi kullanmadan sadece iki kitab'ın (kuran ve anayasa kitabı) hükümlerini yazdım.
Benim dinim İslam ve yolum belli. Acaba bu şizofrenler ne yapacak.