Bu durum aslında biraz karışık.

Google düşündüğümüzden çok daha fazla sistemli çalışmaktadır.

Eğer sitenizde google analytics kullanıyorsanız içeriğinizin kopyalanıp başka bir sitede yayınlanması ve sizden daha önce index alması problem teşkil etmez.

Sonuç olarak bir yönlendirme ile sitenize gelindiğinde google analytics bu verileri hafızasında tutar ve gerekli yerlerde kullanılmak üzere database'e kaydeder.

Ek olarak daha hızlı index almanıza faydası olacaktır. Sabit takipçileriniz var ise bunlara daha hızlı ulaşmak adına faydası olur.

Bunu nasıl diyebilirsin diyenler için tecrübem aşağıdadır.

Blogspot üzerinden açılan bloglarda ki yazıları takip ediyorum. (Bu bloglar SEO ile hiç alakası olmayan ev hanımlarının yemek tarifi, el işi motifleri gibi blogları takip ediyordum. RSS ile yayınlanır yayınlanmaz haberdar olup kendi sitemde yayınlıyordum. (Çok etik bir davranış değil elbet ama yapıyordum) Hemen index aldırıyordum ancak kendi aramasını yaptığımda ilk önce benim açtığım konu çıkıyorken. Yayınlanan içerik index aldığında beni çok gerilere atıp kendisi ilk sayfalarda çıkıyordu.

Bu durumla bir çok kez karşılaştım. Blogger Google hizmeti ve sonuçta kimin daha önce yayınladığını bir şekilde biliyor. Daha sonra bunu 2 farklı sitemde de denedim. birinde açıp diğerinde yayınladım ve index aldımdır. her zama için ilk yayınlanan uzun vadede daha iyi sıralamada yer alıyor.

Saygılarımla...