Merhaba,


Bir kaç ay önce firmamızın kapatılma sebebi yaşanan soruşturma idi soruşturma çok şükür suçsuz olduğumuzu kanıtladı. Ayrıca firma kapalı kaldığından beri aklımızda olan yenileme çalışmalarına başlayalım dedik bunun için Türk ******* anlaşmasını iptal edip iş yerimizi büyütüp sunucuları kendimiz barındırma kararı aldık Superonline üzerinden ilk aşamada 10 Gbps hat alımı için anlaştık her yapılan işlemi buradan bildireceğiz ek olarak müşterilerimizin tüm verileri tarafımızda bulunmakta 15 Nisan tarihine kadar tüm işlemleri bitirmeyi planlamaktayız ofis özelliklerini aşağıda sıralıyoruz sorunuz var ise yorum olarak sorabilirsiniz. En kısa sürede fotoğrafları flickr üzerinden burada yayınlacağız.


Ofis ve Malzeme Özellikleri:

-2000 m2 alan mevcut (server room için 1150m2 ayırıyoruz.)
-2 adet 110Kva jeneratör bulunmakta. (1 tanesi Şubat ayında geliyor.)
-İklimlendirme sistemi daha montajlanmadı.
-2x10 Gbps Superonline Hat (1 adet yedek hat) (SOL tarafında yavaşlık olduğu için başlayamadık.) (16/01/2016 Güncelleme)
-Dell marka sunucu tedariği sağlandı.
-Lande Kabinet sistemi. (Bir kısmı yolda)
-Mikrotik network ekipman sistemi. (Bir kısmı yolda)

Güncelleme: Dell R730 ve R730XD ayrıca HP Gen8 marka donanım siparişi verildi her ay 50 adet donanım çekip sayı arttırımı planlıyoruz müşteri isteğine göre ek donanım çekebiliriz. Local ağ tamamı 10G fiberler ile bağlanacak olup Operatör tarafındada firewall eklemesi yapılacak böylelikle saldırı sunucuya ulaşana kadar 2 firewall cihazından geçmiş olacak. (16/01/2016)

Güncelleme: 10 Gbit ilk hat kurulumu tamamlandı yedek hat ise kısa süre içerisinde aktif edilecek olup veri merkezimiz online konuma geçecektir. Ana omurgamızda Juniper MX80 kullanmaktayız. (18/01/2016)