Merhaba kardeşler, bir süredir yazayım diyordum da kısmet bu güne imiş. Bildiğiniz gibi gerek eski olsun gerek yeni bir konu olsun aradığınız her kelimede haberler com o konu ile ilgili makalesi olmamasına rağmen üst sıralarda yer alıyor. Bu konuda benim gördüğüm bir farkları var onu sizlerle paylaşmak istiyorum.

SEO piyasasında tanıtım yazısı çok rağbet edilen bir çalışma şeklidir. Haberler.com ise bu alanda en çok satış yapanlardan birisidir. Hatta öyle ki sitelerindeki dışarı çıkan linkleri doğrudan veremiyorlar bu konuda google'dan bizzat uyarı gelmiş. Link verilen site ile diğerleri arasında haksız rekabet olduğu için yönlendirme ile nofollow link vemekteler.

Haberler.com sitesinin yapısını biraz inceleyelim. Sitede bulunan site içi arama motoruna herhangi bir kelime yazalım. Örnek: Gaziantep

Bu sonuçta normal bir wordpress sitede arama yaptığınızda size verilen url yapısı: falanfilan.com/?s=Gaziantep şeklinde yada başka bir sistem olsa idi falanfistan.com/search.php?s=Gaziantep şeklinde gelecektir. Ancak haberler.com bu işin kurnazlığını iyi bildiği için haberler.com/Gaziantep şeklinde sayfa yapısı olarak url sunuyor.

Bakınız:



_______________________________________________________________________________________

Burada bize Sayfa şeklinde arama Sayfasını veriyor. Yani bildiğiniz WordPress sistemde site.com/sayfa adresi şeklinde yada site.com/makale şeklinde. WordPress sitelerde sayfa yada yazı url'si aynı şekilde fakat arama, etket, kategori url'leri farklıdır. site.com/etiket/sayfa yada site.com/kategori/makale şeklinde olur. Ancak haberler.com'da tüm sorgu, kategori, etiket falan her halt .com/url şeklinde bir yapıda. Ayrıca tüm sorgular bu sayfaya yönleneceği için adamlar bu sayfanın adına otomatik (içinde yazı olsun olmasın) Gaziantep Haberleri diye başlık atmışlar.

Diyeceksiniz ki bunun ne faydası var? Hemen ikinci görselimizle devam edelim. İlk görselde kırmızı kare ile işaretlediğim konuya tıklayıp açıyorum.
_______________________________________________________________________________________

Bakınız:


_______________________________________________________________________________________

İkinci görselde makale içinde yazan Gaziantep kelimesi üzerinde site içi bir link var. haberler.com/Gaziantep şeklinde. Link üzerine gelip sağ tıklıyorum ve incele deyip HTML kodlarına bakıyorum ve o kelime üzerine verilen linke Keyword etiketi vermişler. Yani bu linkte Gaziantep Haberleri ile ilgili bir yazı vardır demek.

Bu noktadan sonra asıl işlem başlıyor. Bizler sitemize başka güçlü sitelerden tanıtım yazısı alırken birer makale içine anahtar kelimemizi ve o kelimede yükselmek istediğimiz url'mizi anahtar kelimemize vererek yayınlarız ve etki bekleriz. Bir de paravan mantığı vardır. Bu mantıkta sitenize benzer 5-10-15 kadar blog, site vs açar içerik girer ver sitemize link veririz. Habeler.com da bu mantık ile bu işi yapıyor. Bir çok haber sitesi bu tür büyük haber sitelerinden botla sitesine içerik çekmektedir. Örnek Haber Botu: tıklayınız.

Şimdi haberler.com piyasadaki bir çok haber sitesinden daha güçlü. Bu siteler haberler.com'dan botla içerikleri çekip kendi sitesinde yayınladığı zaman Gaziantep kelimesine verilen link ve HTML kodu olduğu gibi botla konu çeken sitelere geçmektedir. Bu mantıkla 250 adet site bu siteden konu çekse. Adamlar bir günde 250 adet bizim 15-20 tl adedine para verdiğimiz sitelerden beleşten tanıtım yazısı alıyorlar. Yani bizim sitelerimiz habeler.com sitesine paravan site görevi görmekte.

Sonuç ise aşağıda. (Not: İlk 3 siteyi bilerek aldım ne demek istediğim anlaşılsın. :) )



Not2: Gaziantep Kelimesinin aranma hacmi aşağıda. Sadece bu kelimeden ne kadar hit gelir düşünebiliyor musunuz?




Multi Konu