Arkadaşların dediği gibi sosyal ağ projeleri biraz riskli ve uğraştırıcıdır.

Risk sebebiyetleri açık ve net ortada. Facebook,Twitter gibi devasa sosyal medya siteleri sizin büyümenize göz yumup bırak ya o da aramıza katılsın demez. Sizin gerçekten kullanıcıya bir şey kattığınız görür ve onların kullanıcılarını etkilediğinizi farkederlerse işe el atıp size engel olmak için ellerinden geleni yapacaklardır. Buna iyi bir ihtimal firmanızı satın almaları eklenir fakat bu durum dışındaki tüm yöntemleri size zarar verecektir.

Diğer bir olay ise uğraşacaksınız. Sosyal Medya siteleri tek bir kişi veya 10 kişi ile yönetilemez. Destek ekibinizden, yazılım ekibinize vb. bir çok çalışanı bünyeniz altında barındırmalısınız. Örnek verelim; çok büyüdünüz ve 15 milyon kullanıcınız günlük 10 milyon tekil ziyaretçiniz oldu diyelim. Size 50 bin tl ye yazılımı yazan arkadaş, daha güzel bir rakama başka firmalara açıklarını neen satmasın ? Bu yüzden bir yazılım ekibiniz olmalı. Kendinize ait "TAMAMEN(Fiziksel Olarak)" Serverlarınız olmalı...

Yapılamaz değil hevesinizi kırmak istemem. İrlanda dan Facebook çıktı, Rusyadan Vk, Amerikadan Twitter. Neden Türkiye'den de bir sosyal medya çıkmasın diyor insan açıkçası.

Ek olarak son eklemek istediğim bir şey var. Devletimiz internet kullanımızı eline almak istediği için yakında Çin vb. diğer ülkeler gibi burada sosyal medyalara erişim kapanacaktır. Bu nedenle Türk bir sosyal medya sitesine ihtiyaç duyulacaktır. Bunu bir araştırın gerekirse ilgili makamlara ulaşarak projenizi sunun.