Şimdi güzel kardeşim "Seo Hocası Kaan Gültekinin" bir şey iddea etmiş olabilir. SEO konusunda herkes bişey söyleyebilir. Ben de söyleyebilirim. Ama ispat etmesi zordur. Şimdi o arkadaş neye göre söylemiş bunu?

Ben katılmıyorum. Arama motoru içeriğimin ne olduğunu anlamasına yardım etmek gerekiyor. Tabi ki uzun Title, Açıklama, Keywords spama neden olabilir. Abartılmadığı müddetçe en önemli seo kriteri üste saydığım üç önemli meta taglarıdır.

Sen nasıl bir hata yapmış olabilirsin?

1- Yazdığın yazıların açıklama ve anahtarlarını silmiş olabilirsin ve bunu da web master tools'ta getir ve oluştur demiş olabilirsin. Google'nin hoşuna gitmeyen bir durumdur. Sen açıklama ve anahtarları silerek hata yapmış olursun.

2- Konuların az aranan konular. Böyle konuları ancak büyük hit siteleri takip edenler için anlamlıdır. Google'den çok fazla arama bekleme. Bu yüzden sıralamaya çıkman çok uzun olur. Bir konu ne kadar çok araştırılıyorsa o kadar hızlı yükselirsin. Ne kadar az aranıyorsa o kadar geç çıkarsın. O yüzden trend konulara çalışmalısın.

3- Eğer joomla'da keyword ve açıklama koymazsan, eğer menü ögesi ise genel ayarlardaki açıklamaları ve anahtarları alır, title sayfa içeriği değişmez kalır. Eğer kategori bloğuna bağlı bir makaleye içerik girmezsen kategorinin anahtar kelimesini ve açıklamasını alır. Çok fazla incelemedim. Sen bunu bir incele istersen.