OİS adlı üyeden alıntı

RedHack'i bende sevmesemde haksız yere adam kayıran devlet adamların böyle gizli projelerini çıkarmalarını destekliyorum. Kimse kusura bakmasın ama halkın parasıyla halktan gizli işler hatta kendi kafalarına göre, kendi isteğine göre kimse hareket edemez.


Red Hack bakanın mail hesabını ele geçirdi ve internete koydu. Sonuç ne oldu?
1) Vatandaş devletini dış dünyaya rezil etti. Her ülkede bunun adı hainliktir.
2) Böyle olaylardan sonra borsamız düşüyor. Dolar, euro yükseliyor. Zam geliyor her şeye. Bu paralar hep milletin cebinden çıkıyor. Millet için çalıştıklarını söyleyenlerin millete zarar vermesini neyle açıklayacaksınız?
3) Yapılması gereken şuydu: Bakanla mail atarak uzlaşılmaya çalışılmalıydı. Hadi anlaşma sağlanamadı diyelim. Hacklersin ama bunu dünyaya duyurman kesinlikle doğru değil. Güvenlik zirvesini dinleyen ve yayınlayan paralelcilere TERÖRİST diyoruz. Devletin yazdıklarını yayınlayanları neden savunuyoruz?


Crewx adlı üyeden alıntı

Kanuni Halkın gözü kör olmuş, büyülenmiş. Hataları yanlışları kabullenmiyor buda bir nevi gözüne sokmak oluyor. Bahsettiğiniz örnek ile konuştuğumuz şey kıyaslanamaz. Çünkü ortasında belirli farklar mevcut. Fakat sizinle sadece 1 konuda aynı fikirdeyim oda etrafımızda fazlasıyla düşman varken bu bilgiler düşmanlarında eline geçecektir ve bu yüzden devlet zarar görecektir. Bak bu konuda seninle aynı fikirdeyim fakat ben vatandaş olarak şu soruları soruyorum.

1. Bu devletin siber güvenliği nerede , ne iş yapıyor ?
2. Bu pis işlerin ortaya çıkması olsun 2-3 sene önceki videolar ses kayıtları olsun hep aynı şey oluyor siliniyor ve yalanlanıyor hiç doğruluk payı yok mu ?
3. Bu yapılan engellemeler, kapatmalar Türkiyedeki bilişim sektörüne büyük kayıplar açmazmı ?


Sen nasıl babanın sırlarını duyuramazsan, vatandaş da devletin sırlarını duyuramaz. Elektrik pahalı olur, su kesilir vs. Bu işleri tabi ki dile getirebilirsin. Ancak devlete ait özel şeyleri herkese anlatman, babanın sırrını ifşa etmen gibidir. Ünlü bir söz vardır: Devlet babadır.

Github'u kapatma sadece önlemdir ve geçicidir. Daha önceleri Twitter'ı da kapatmışlardı. Twitter kendini düzeltince tekrar erişime açıldı. Vatanın kârına olan işler için devletin karşısında durmayın.


Devlet ile hükümet aynı şey değildir. Hükümet parti görevlileridir. Devletin partisi yoktur. Hükümetler değişebilir. Devlet değişirse ülken gider. Aradaki farkı iyi anlayalım.