Yaklaşık 5 yıldır sitelerim için aynı host firmasını kullanıyordum. Fakat son zamanlarda cpu ve memory aşımları problemleri yaşamaya başladım. Türkiyede isim yapmış bütün host firmalarına tek tek mail attım.

3 firma geri döndü, 2'si vps paketi satmaya çalıştı. Verdiyen'de ilk etapta vps paketi önerdi fakat ek olarak sitemin cpu ve memory kullanımlarının istatistiklerini istedi. Böylece yazışmaya başladık. Ufuk Bey o kadar ilgilendi ki, bu işlerden anlayan yakın bir arkadaşım olsa, bu kadar ilgilenmezdi sanıyorum.

Sonuçta istatistikleri inceleyerek vps'ye gerek olmadığını, sınırsız host paketlerinin işimi göreceğini belirtti. Deneme amaçlı 3 aylık paket aldım.

Dün site taşıma işlemi için 15.30'da sözleştik. 1,5 gb'lık siteyi 30 dk. da taşıdılar. Bu arada site erişiminde herhangi bir kesinti yaşamadık. CloudFlare yönlendirmesinde de yardımcı oldular.

Şu an Şahin'den inip Ferrari'ye binmiş gibi hissediyorum. Ne cpu sorunu, ne memory sorunu. Fiyatları da gayet uygun.

Şahsım için en önemli mesele işine sahip çıkan insanlardır; müşteriye olan ilgi alakadır. Bu, Türkiye firmalarında çok zor bulunan bir kriter. Ben bir sorun bildirdiğimde "VPS paketlerimizi düşünür müsünüz?" diye kestirip attıklarında, kaliteleri ne kadar yüksek olursa olsun o firmadan soğuyorum.

Verdiyen, hem ilgi alaka, hem de hizmet kalitesi açısından iddia ediyorum Türkiye'deki en iyi sunucu firmasıdır. Net. Reklamsa reklam...

Bu arada çalıştığım host firması 512 mb memory kullanımı sunuyordu. Verdiyen 4gb kullanım sunuyor. CPU kullanım sınırı düşüktü, Verdiyen'de CPU limitlendirmesi bulunmuyor. Giriş süreçleri sınırı 20 idi, Verdiyen'de 200. Number Of Processes sınırlaması 75 idi, Veridyen'de 200. İki firmanın fiyatlandırması da hemen hemen aynı.

Hesap ortada, ilgi alaka ortada. Diyeceğim o ki hiç düşünmeden sitelerinizi taşıyın. Kazanacksa böyle firmalar kazansın.

Ha ileride bu çizgilerinizi bozarlarsa da şimdiden Allah belalarını versin diyorum. Ben kolay kolay bir firmayı övmem, bu övgülerim geri dönerse de İzmir'e gidip o Samsung SSD'leri...

Tamam sakinim :)