Meto34 adlı üyeden alıntı

Hocam Amerika Avrupa ile ilgi kısmınız dışında diğer yazılarınız doğrudur. Fakat o kısıma katılmıyorum. Ben ülkem dışında başka ülke sevmem. Fakat, şimdi avrupa ve amerika da vergi bizim 2 katımız diyorsunda bizim paramız hangi ülkede 4.15 kat daha değerli? Hangi avrupa ülkesinde nüfusun %8 i işsiz. Hangi avrupa ülkesinde toplu taşıma araçlarında insanlar dileniyor? Bunları da düşün bence. Bizi güçlendirecek tek şey adalet gençler bunu istiyor sadece. Körü körüne düşünmeyi bırakında diğer insanlarıda düşünün biraz onlarında elinden tutun.


Avrupa'da iki katı demedim, Avrupa'da Avrupa Birliği'nin çok uluslu olması sebebiyle şahit olduğum ve en çok ısındığım vergilendirme sistemi var. O konuda bir anlaşalım.

ABD'deki vergilendirmenin Türkiye'den farkını size şu şekilde açıklayayım. Ben Türkiye'de şahıs şirketi olarak X TL para kazandığımda, bu paranın karşılığında sunduğum hizmet için vergisini veriyorum. Kalan parayı da harcayabiliyorum. Aynı parayı ABD'de kazandığımda ilk etapta sunduğum hizmet için vergi veriyorum. Kalan parayı harcamak istersem, tekrar bir vergi veriyorum. Bu konuda Türkiye'nin mali politikalarıyla ABD'nin mali politikaları oldukça farklı. Güç olarak iki ülke arasında yer alan ekonomik güç farkı, sanki ABD'nin sisteminin daha iyi olduğu yanılgısını yaratıyor.

İkinci olarak, eğer bu tartışmayı yapıyorsak lütfen önce kendimize, sonra birbirimize dürüst olalım. 90'lı yılları hatırlayalım. Tüm aile büyüklerimizin en büyük derdi "SSK'lı bir işe girmek" idi değil mi? Burada sizce bir yanılgı yok mu? Biz neden SSK'lı iş aradık 30 yıl boyunca? Çünkü işverenler SSK yapmadı! İşverenler devleti dolandırdı! Kaçak işçi çalıştırdı! Biz, bu yüzden SSK'lı iş aradık yıllarca. Bu konuda devletin yaptıkları da bugün SSK'lı iş değil, iş arıyor oluşumuzu doğurdu.

Türkiye'nin yüzde 8'i işsiz değil. Türkiye'deki işsiz sayısı yüzde 3 ila 4 aralığında diye TAHMİN EDİYORUM. Öğretmenler işsiz diyorlar. Evet, öğretmenler, öğretmenlik mesleği olarak işsiz. Çoğu KPSS derdi için KAÇAK OLARAK DERSHANELERDE ÇALIŞIYOR. Mühendisler işsiz. Ben bir mühendisim, İnşaat Mühendisi'yim. Devletin gözünde şu an İŞSİZİM. Demek istediğimi anladığınızı umuyorum.

Dilencilik kavramını bence hiç konuşmayalım. Türkiye'de dilencilik çok farklı birşey. Adalet kavramını deşmeye başlarsak, konudan uzaklaşırız.

Ben sizin tüm sorularınıza yanıt verdim. Siz benim sadece şu soruma yanıt verin:

Yaşadığın topraklara egemen olan devletin tanımadığı bir işte çalışmayı mı istersin, yoksa devletin tanıdığı bir işte çalışmayı mı istersin?