admin adlı üyeden alıntı

SonYazılım Forumda 10 yaşında ve civarında kayıtlı üye yok. En küçük üyemiz 15 yaşındadır. Eğer sizin gördüğünüz varsa konu altından yazın, üyelikleri durduralım.

Bununla birlikte zaten foruma katılım yaşı 18. Bazen istisna yapıp 18 yaş altı üyelerin foruma katılmasına izin veriyoruz. Bu üyelerde hal ve hareketlerine göre değerlendiriliyor zaten.


Hocam yaşla alakası yok bunun. Fakat konu açıyoruz konudan başka türlü türlü cevaplar geliyor mesela ya da geyik veya konudışı kategorisine saçma sapan konular açarak önemli konuların arka planda kalması sağlanıyor. Sonuçta hepsi ana ekranda toplanıyor.
Ek olarak beleş iş isteyenlerle doldu forum. Hayrına logo yapacak var mı?
Hayrına yardımcı olacak var mı?
Hayrına siteye ayar yapacak var mı? Hayır kurumu değil burası sonuçta bir misyonu var buradan ekmek yiyen insanlar var. Satıcı kadar müşteri kalitesi de önemli.

Arkadaşını konusuna yorum yapıp sahte tic puanı vermesi için çağıranlar var mesela. Adamın sitesi yok seo konusunda sipariş verildi yazmış. Ya da arkadaşı için ilan açıp ona iş alıp veren var. Emeğiyle ekmek yiyen kitleye birer hakarettir bunlar.

Yazım hataları çok fazla. Bu konunun hele hiç yaşla alakası yok 30 yaş üstü eski üyeler bile inanılmaz yazım hataları yapıyorlar. Technopat gibi imla ve hataya karşılık ceza sistemi gelmeli. Günlük konu açma limiti gelmeli. Onaylı profil özelliği bir an önce gelmeli. Burada birçok gözüme çarpan bilgilerin hatalı olduğu insanlar olmuştu. Oturduğu yer yaşı vs.. gibi. Bunları ince ince kontrol etmek lazım.

Günün büyük bir kısmını forumda geçiriyorum. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum fakat gözüme batan çok şeyler oluyor. Misal herhangi bir konuda insanları yaşıyla yargılayıp sen çocuksun diye böbürlenen foruma faydasız üyeler var mesela. Bu yüzden yaşla maşla alakalı bir durum yok. 20 yaşında yapay zeka geliştiriyorum. Forumda 30 üzeri yapay zeka geliştirebilen biri var mı mesela? Webmaster forumuna yaşı büyük değil donanımı ve birikimi gelişmiş insan gerekli.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Ben size bundan sonra bu saydıklarımı içeren üyeleri ve olayları tek tek atacağım.