bbking adlı üyeden alıntı

Her şekilde elinizden alırlar. Şehir efsanelerine inanmayın

En basit hali ile Dav açsalar Savunma bütçenizi onların bütçesi ile karşılaştırın :)


.com Uluslar arası değil ABD uzantısı bu arada


İngilizce diye ABD uzantısı mı :D bu sağdan soldan duyma bilgilerinizi bir de herkesten iyi biliyormuşçasına kendinizden emin bir şekilde pazarlayacak özgüveni nereden alıyorsunuz anlamıyorum. com uzantısı commerce kelimesinin kısaltması olarak hükümetten bağımsız özel bir bilişim ve güvenlik şirketi olan VeriSign Incorporated tarafından alınmıştır. Fiyat belirleme, pazarlama ve işletme hakları VeriSign'a aittir tıpkı net, org ve name uzantıları gibi.

Hükümetlere bağlı ve devletleri temsil eden alan adı uzantılarına ccTLD denir. Buna örnekler: tr, uk, co.uk, .de, .tc gibi uzantılardır. ABD'yi temsil eden uzantı .us'tir. Verisign'in ABD şirketi olması ya da ICANN'ın ABD'ye bağlı bir kuruluş olması hiç bir uzantıyı ABD'ye bağlı kılmaz. Eğer dediğiniz gibi olsa zaten tüm internet ve tüm domainler Amerika'ya bağlı olurdu.

Ayrıca şehir efsanesi diye bir kenara atabileceğinizi zannettiğiniz onca görüşün kanıtını izlemek için marka alan adlarında sörf yapmak isterseniz bu keşif gezisine kanald.com'dan başlayabilirsiniz. Avukatlara para bas al mantığı yok burada karşında ne o avukatların CV'sini ne de markaların rüşvetini yemeye ihtiyacı olmayan WIPO var için rahat olsun.

Bilmediğinizi pazarlamaya kalkışmayın. Ucu size dokunmasa da birinin ekmeğine karışır, yazık olur.