Merhabalar arkadaşlar. 2012 yılında iPhone serüvenine başladım ve bu süre içerisinde;

iPhone 5
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6s
iPhone SE
iPhone 7
iPhone 8
iPhone x(10)

Bunların tamamını en az 4 ay olacak şekilde kullandım. Öncelikle oyun kullanıcısı olmadığımı ve telefonla batak dışında oyun oynamadığımı belirteyim.

Son bir yıl içerisinde ise iPhone 8, x, 6s ve şimdiki telefonum olan iPhone 6 kullandım.

Bazı sorulara şu şekilde cevap verebilirim;

Bu dönem de artık iPhone 6 alınır mı?
Kesinlikle evet! Bakın iPhone 8 ve x kullandım, gündelik işlemlerde fotoğraf hariç aynı performansı aldım. Kamera ve uygulamaların açılış hızlarında ki mili saniye farklarını saymazsak hiçbir fark yok! Bu dönemde iPhone 6 alınır mı diyerek gidip aldım, iyi ki almışım. Piyasada ki bir çok pahalı telefonlara oranla ekrana kırılmaz cam, telefona kılıf falan takmadan kullanıyorum ve çok keyif alıyorum bu telefonu kullanmaktan.

iPhone 8 ile X arasında kaldım hangisini tercih etmeliyim?
Önceliğiniz performans ben görünüşe önem vermem diyorsanız tabiki iPhone 8. Performans olarak kesinlikle X'i aratmaz, kamera olarak aratır. Benim için gösteriş önemli kim ne derse desin marka değerini göstermeyi severim diyorsanız arada ki farkı ödeyip X alın.

Peki iPhone 6s mi 7 mi yoksa 6 mı?
Bu üçü arasında ciddi anlamda bir kamera farkı görmedim. Hepsi yüksek ışıkta çok iyi fotoğraflar çekip düşük ışıkta berbat fotoğraflar çekiyor. Performans olarak da iPhone x'den iPhone 6'ya geçmiş biri olarak hepsi üç aşağı beş yukarı aynı diyebilirim. iOS stabil çalışan bir işletim sistemi olduğu için ben olsam iPhone 7 alacağıma 6 alırım kırılmaz cam taktırmam, kılıf taktırmam kırılma korkusu olmadan telefon deneyimi yaşarım kırılırsa gider yenisini alırım.

Belki faydası olur diye, kararsız kalan kullanıcıların olabileceğini düşünerek sizlere deneyimlerimi paylaşmak istedim.

Dip not: Hangi telefonu alırsan al, kırılmaz cam ve kılıf olmadan kullan, o muhteşem duyguyu tat.