Ripple XRapid kullanımını resmen başlattı ve yatırımcısını sevindirdi. Bitcoin ve Ethereum dan sonra kripto para piyasasının en değerli 3. markası olan Ripple, bu gelişme ile yerini daha da sağlamlaştırdı.

Ripple XRapid Kullanımını Resmen Başlattı, Yatırımcılar Mutlu
XRapid, uluslararası Para transferlerinin daha hızlı ve daha ucuz yapılmasını amaçlayan bir teknoloji.

Şirket açıklamasında şunları ifade etti:

“Ripple olarak 2018 yılında networkümüzü ve ulaştığımız alanları sayısını çok ciddi oranda genişlettik. her çeyrekte kullanıcı sayımız giderek arttı. RippleNET artık tamamen küresel bir network oldu. Hızlı ucuz ve çok daha şeffaf uluslararası işlemleri 6 kıta 40’tan fazla ülkede gerçekleştirebiliyoruz. Ve şu an bu gelişmeleri XRapid’i hayata geçirerek taçlandırıyoruz.”
Bu gelişme XRP’nin hukuki durumunun belirsiz olduğu bir ortamda yaşandı. SEC tarafından bir tahvil olarak Kabul edilmeyen Ethereum’un aksine, XRP’nin durumu halen net değil.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin düzenlediği Swell etkinliğinde Pazartesi günü yaptığı konuşmada bu konuda şunları söylemişti:

“Kripto para piyasası daha olgun, spekülasyonlardan uzak olmalı ve gerçek müşterilerin gerçek problemlerini çözmeye odaklanmalı. Biz uzun bir süredir bu konularda çalışıyoruz ve XRapid bunun en güzel bir örneği. bu hem Ripple için, hem XRP topluluğu için hem de bütün Kripto para piyasası için çok önemli bir gelişme”.
Ripple yakın zamanda her biri çok büyük firmalar olan MercuryFX, Cuallix ve Catalyst Corporate Federal Credit Union ile XRP kullanımı konusunda anlaşmalar yapmıştı.

SWIFT gibi klasik bir transfer metodunu kullanarak 1000 doları uluslararası transfer yapmak isterseniz 2-3 gün sürüyor ve ortalama 40-75 Dolar arasında ücret alınıyor. aynı miktar XRapid kullanarak 2 dakika içerisinde ve birkaç sent ücret ile yapılabiliyor.

KAYNAK: https://koinmedya.com/2018/10/02/ripple-xrapid-kullanimini-resmen-baslatti/