weblife11 adlı üyeden alıntı

bekirbulut benim sitemde hemen çıkma oranı %2 sayfayı gezenleri wassupda takip ediyorum yarım saat bi saat gezenler bile var gelen 10 dk çıkmıyor. alakası yok ben dediğimi burda 1-2 sayfa sonra ispatlıycam.


Üzgünüm ama bir şey ıspatlayamayacaksın, yeni başlayan okurları yanlış bilgilendirmemen için müdahale etmek istedim, çünkü böyle bir şey yok. TBM'yi etkileyen o kadar çok faktör var ki, tek bir faktöre müdahale ederek anlık bir tıkla yüksek bir TBM alsan da yine ve daima düşecektir. TBM'yi artırmak istiyorsanız nezih bir reklam yerleşimi, sitede kalma süresini artırma, reklam veren rekabeti olan sektör odaklı içerik üretme, reklamların tık oranı, tıklama öncesi ve sonrası ziyaretçi davranışı (dönüşüm potansiyeli) ve buna benzer pek çok etken var ve hiç bir zaman tüm etkenleri karşılayamayacaksınız. Elinizden gelenin en iyisini yapmak durumundasınız.

Öyle bir algoritma var ki karşınızda, sizden dönüşüm alabildiği ölçüde kar edecek ve hiçbir manipülasyona uğramadan yayıncı payını verecek ve bunları yaparken reklam vereni de memnun edecek.

Yani hevesini kaçıracağım ancak bir şey buldum TBM kesin artıyor gibi iddialar bu foruma yakışmıyor. Daha gerçekçi tespit ve çalışmalarla başarılar dilerim.

Not: Türkçe sitelerimde ortalama TBM 35 / 45 kuruş, yani piyasanın üzerinde biri olarak bunları söylüyorum.