Adwords reklam kullanmayın. Adwords kendine bağımlı yapacak şekilde çalışır. Bıraktığınız an iyi yerlerde olan sıralamalarda ciddi düşüş yaşanır.

Backlink uzun bir süre düşünmeyin zaten. Aslına bakarsanız hiç almasanız da olur ilerleyen zamanlarda. Hele hele backlink seo paketleri vs uzak durun daima.

Site indexleri tam oturmadan sosyal medya hesabını kullanmak bir dezavantajdır her zaman. Uzun süre sosyal medya hesabı hep site adresinden önce yer alacaktır. Bu yüzden daima ilk önce site index aldıktan belirli bir süre (sıralamada yer almasını takip ederek) sosyal medya hesabı ile destek verilmesi gerekir.

Site ilk açıldığı an itibarı ile ortalama 3 ay içerisinde sıralamalar belli olur. Bu süre zarfında gelgitler olacaktır. Bu yüzden ilk 3 ay sabırlı olmak gerekiyor.

İlk etap yapılması gereken; sitenin hızlı açılması ve sayfa geçişlerinin hızlı olması, kullanıcının sitede aradığı bilgiye kolay ulaşabilmesidir. Tabii ki içerikler mutlaka kaliteli olmalıdır.

Kıyaslama açısından yapılan en büyük yanlışlık kendimizi büyük haber vs siteleri ile karşılaştırmaktır. Onlar böyle yapıyor, onların sitesi de yavaş açılıyor, full reklam yüklü, içerikleri berbat gibi düşünceler ile maalesef yanılgıya düşüyoruz.

İyi forumlar.