carasar adlı üyeden alıntı

Merhabalar hocam;

1.Öncül ile başlıyoruz. Öncüle göre yeni tablo biçimi şu şekilde oluyor




2. Öncülümüze göre de tablo şu şekle giriyor.





3. Öncülde zaten birinci sırada olan Arapça yine yerinde kalmış. Üst rafta İtalyanca olduğu için Arapça alt rafta olmak zorunda. Yeni tablomuz şu şekilde olacak.





!! 3.Öncülümüze göre tablonun ilk haline şu şekilde bir ekleme yapıyoruz. Arapçanın ilk yerini bildiğimiz için.





4. Öncülümüz kafa karıştırmış olabilir. Ama bakıyoruz ki bunlar birbiriyle yer değiştirdiği için aslında etkisiz gibiler ama yerlerini yine de belirleyelim.Üst Rafta ilk halimizde 1.ve 2. sıralarımız dolu ve Macarca ve Latince değil. Ve 2. öncülde de Üst rafın 3. sırasına yeni halde yunanca getirmiştik. Demek ki Macarca ve Latince üst rafın 3. sırasına da gelemiyor. O zaman 2 ihtimal var üst rafın 4. sırası ya Macarca ya Latince. 2. rafa bakınca 1. sırada Arapça vardı, son sırada 2. öncüle göre Rusça geldi. 1. öncüle göre de yeni tablonun 2. satırında İtalyanca vardı. Bu durumda alt rafında 3. sırasında Macarca ya da Latince olmalı.


!! Burası ihtimalli olduğu için 1. rafta macarca varsa 2. rafta latince var, 1. rafta latince varsa 2. rafta macarca var.

Yeni tablomuz 4. öncüle göre şu şekilde oluyor.



Ee bunlar birbiriyle yer değiştirdiğine göre ilk durumda da aynı ihtimaller geçerli. O zaman ilk tablomuzun şekli şu oluyor.




5. öncül şimdilik dursun 6. öncülde Japoncanın rafı değişip sırası değişmediği söyleniyor. Eski tablomuzun 2 adet boş yeri kalmıştı. Ya üst raf 3. sıra ama bakıyoruz buradan 6. öncülü uygularsak Macarca/Latince blogu bunu engeller. O zaman eski tablomuzda alt raf 2. sıraya Japoncayı yerleştiriyoruz.





6. öncülü uygulayınca da yeni tablomuz şu şekilde oluyor.





Eeee zaten 8 sözlük vardı 7 tanesi hem ilk tabloda hemde ikinci tabloda yerini aldı. Kalan sözlük fransızcayıda yerine koyalım ve tabloların son halini görelim.

TABLO İLK HALİ





TABLO SON HALİ







Tablolara göre sorular artık çerez kıvamında :D
Kolay gelsin.



valla helal olsun . aklımda deneyim dedim olmadı . geçen sene kpssde de buna benzer soru çıkmıştı . o kadar uğraşmışsınız . inşallah istediğiniz gibi olur sınav sonucunuz