Sedat adlı üyeden alıntı

Bana sunulan savunmada dışarı ek iş yaptığınız tespit edilmiştir falan deniyordu. Bende dışarı iş yapmıyorum kendimi geliştirmek adına hiç bir kazanç elde etmeden bir blog sitesi açtım dedim. Ama mahkemede bu nasıl sonuçlanır çok merak ediyorum.


Firmanız sizi gözden çıkartmış ve MOBBING yapıyor olabilir. Sanki bahane üreterek uzaklaşmanızı/işi bırakmanızı sağlamaya çalışıyorlar. Haklı durumdasınız, yılmayın işinize zamanında gidin, kimse ile kavga gürültü yada huzur bozacak bir olay/diyalog içerisine girmemeye çalışın.

Blog yazmak görüş paylaşmak evet bir iştir ama kazanç sağlıyorsanız iş statüsüne girer. Bir gelir yoksa, ispat mümkün değil. O yüzden rahat olun.

Daha da zorlama olursa, İl Çalışma Müdürlüğüne gidin ve şikayet edin. En kısa zamanda müfettiş gönderip inceleme yaparlar. Sizin yasal hakkınız. Çok basit nedenlerden dolayı şikayet dilekçesi yazabilirsiniz. Size sağlanan servis hizmetindeki aksilikler, Yemek saatinin sapması, Maaşınızın geç yatırılması, Çalışma sürecindeki mobbing tarzı baskılar.

Elbet sonucunda sizi de huzursuz edecek ileri derece olumsuz ortamlar ya da görevlere maruz kalacaksınız. Bunu unutmayın.