abdullaharslan adlı üyeden alıntı

ISO icin windows sürüm bilgisi vs istiyorlar mı? Windows lisansım yok. Lisans olmadan kurup kullanabileceğim sürüm hangisidir? İlerde rasgele kapanma falan yapar mı?

online.net e baktım. Start-2-L paketini sectim, odeme ekranına geldim ama işletim sistemi secimi gelmedi. Sanırım bu da KVM arayuzu verip ne istersen kur diyor. Bi cok firma bu şekilde, KVM ye windows kurabilir miyim bilemediğimden hazır windowslu secenek aradım.

KVM arayuzu üstünden lisanssız windows kurmak kolay mıdır? Lisans olayı, iso dosyasını bulma, kurulum sonrası rdp yi firewall ı ayarlama vs detaylı bilgi verebilir misiniz?


Sistemdeki ISO'lar şuan hetznerde şunlar



Windows server 2012 yada 2016 sürümlerinden birini seçin, lisanssız kullanmanız sorun çıkartmaz sadece güncelleme yapamıyorsunuz hepsi bu, Ücreti ödediğiniz sürece kapanmaz. Öyle random bir durum olmuyor yani

diğer firmalarda ise genelde durum aşağıdaki gibi oluyor.

KVM ile windows kurulabiliyor lakin ISO'yu network üzerinden boot edeceğiniz için kurulum aşamasında %100 görmeniz için saatler geçebilir. O yüzden genelde supportdan direk hazır iso boot etmelerini isteriz.