markareklam adlı üyeden alıntı

Millet artık youtube'den öğreniyor grafik sanatlarını. Ondan sonra piyasaya çıkıyor altyapı, tecrübe renk bilgisi tipografi vesaire olmadan piyasanın anasını ağlatıyor. Daha çok görürüz 5TL ye logo yapan grafikercikleri bu sayede.


Youtube'da grafik tasarım öğrenilmiyor aslında, öğrenilen sadece yazılımların kullanımı, renk, biçim hakkında bilgiler. Puzzle parçaları veriliyor youtube üzerinde, ki benim yaptığımda bu. Ben ancak puzzle parçaları verebilirim, alan kişinin bu parçaları doğru yerleştirmesi tamamen onunla ilgili. Neyi nasıl yapacağını bilmeyen için youtube üzerinden edinilen bilgi; ruhsuz bedenden farksızdır.
Piyasayı düşüren, olması gerekenden düşük fiyata satan her zaman olacaktır. Bu sadece bizim sektörümüzde değil birçok sektörde farklı şekillerde olsa da var. Sadece bu kadar göze çarpmıyor. İşi reklam olan bir sektörün de göze çarpması çok doğal.
Velhasıl herkes işine, emeğine hakettiğini düşündüğü fiyatı veriyor müşterisine. Davul dengi dengine, o yüzden bu tarz düşük fiyatta yapanlar genelde hazır stok görsel ve vektörler kullanarak birbirinin aynısı işler ürettiğinden, ucuza kaçayım diyen müşterilerin de pişman vaziyette bize geri dönmesini sağlıyorlar aslında. Öyle ya da böyle eninde sonunda "Su akıp yolunu buluyor" :)