Aelf İnovasyon/Yenilik İttifakı ile Blockchain'in Benimsenmesi

Geçtiğimiz yıl Aelf, Blockchain'in kurumsal olarak benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olmak amacıyla Blockchain organizasyonlarının koalisyonu olan Yenilik İttifakı'nın açılışını duyurdu. Aelf'in yanı sıra orijinal İnovasyon İttifakı; Singapurlu Blockchain fonu Signum Capital, Asya Blockchain ve kripto para riskten koruma fonu FBG Capital, öncül küresel strateji danışmanlık şirketi Roland Berger ve TechCrunch ve Arrington XRP Capital'in kurucusu Michael Arrington gibi üyelerden oluşuyor.

Açılıştan bu yana İnovasyon İttifakı; bir akıllı sözleşme ve Blockchain doğrulama platformu olan CertiK'i, merkezsizleşmiş uygulamalar için ölçeklendirilebilir zincir dışı bir platform olan Celer Network'ü ve ayrıca Temmuz 2018'de İnovasyon İttifakı'na SEC lisanslı bir FINRA düzenlemeli kitlesel fonlama platformu olan Republic'i de memnuniyetle dahil etti.

Blockchain teknolojisi; bankacılık ve ticaret finansmanı, tedarik zinciri, sağlık hizmetleri, sigorta ve daha birçokları gibi çeşitli iş uygulamalarında büyük potansiyel sunmaktadır. Bununla birlikte, Blockchain'in kuruluşlar ve girişimciler tarafından benimsenmesi yaygın değildi, bu da bazılarının teknolojinin değerini eleştirmesine yol açtı.

Ancak bu eleştiriler, uzmanları şaşırtmıştır. Önde gelen araştırma firması Gartner, teknolojinin evrimsel yolunu izlemek için bir "hype döngüsü" metodolojisini kullanır.



Gartner'in iş dünyasında Blockchain durumu hakkındaki en son raporu, birçok işletmenin Blockchain'i kullanması ve yaygın olarak benimsemesi için daha beş ila on yıl olduğunu gösteriyor. Raporda çalışan analist David Furlonger, Blockchain'in kurumsal benimsenme yolundaki yolculuğunu şöyle açıkladı: "Bu sadece bir teknoloji değil, bu toplumsal bir değişimdir."

Bu nedenle eğer Blockchain teknolojisinin asıl faydalarının gerçekleşmesi gerekiyorsa, Blockchain topluluğunun benimsenme için engellerin kaldırılmasına yardımcı olma sorumluluğu olduğu açıktır. İnovasyon İttifakı'nın temel hedefi de budur.

Peki bu engeller nelerdir ve İnovasyon İttifakı onları yıkmak için nasıl çalışıyor?

Teknolojik

Blockchain hala göreceli olarak yeni bir teknolojidir ve bu nedenle ölçeklenebilirlik ve güvenlik dahil olmak üzere iş kullanımı için temel olan sorunların üstesinden gelen platformların geliştirilmesi biraz zaman aldı. Birçok kamu Blockchain platformu, yüksek verimlilik dönemlerinde bile verilerin gizliliği ve çabuk işlem hızı dahil olmak üzere iş gereksinimlerini karşılamada başarısız oldu. Ayrıca DAO hack gibi yüksek profilli olaylar, Blockchain'in uygulanabilir bir iş teknolojisi olarak benimsenmesinde tereddüte neden olmuştur.

Aelf platformu, spesifik iş gereksinimlerini karşılamak için belirli akıllı sözleşme türleri için özelleştirilebilen birlikte çalışabilen yan zincirlerle bu sorunların bazılarına değinmektedir. Ayrıca, CertiK ve Celer Network gibi Yenilik İttifakı üyeleri, işletmelere güçlü kod testi ve akıllı sözleşme doğrulaması güvencesi sağlamak için çalışıyor. Blockchain çözümlerinin güvenli, ölçeklenebilir ve güvenilir olmasını sağlamak için birlikte çalışarak Yenilik İttifakı; işletmelerin hem verimlilik kazanımı hem de rekabet avantajı potansiyeli olan Blockchain çözümlerini uygulamalarına yardımcı olur.

Eğitimsel

İnternet üzerinde Blockchain ve potansiyelini kapsayan bir bilgi hazinesi olmasına rağmen bu çoğu zaman bir yardım kadar engel de olabilir. Kurucular, CEO'lar ve CIO'lar genellikle yoğun ajandalara sahiptir ve aynı anda birden fazla görevde bulunabilirler. Bu nedenle, düzinelerce makaleyi yaymak çok zor olabilir ve teknolojiyi kuramsal olarak kapsayan bir kursa katılmak bireyin kendi iş senaryosu kapsamında net bir çözüm sağlamadan ziyade zaman alır.

İnovasyon İttifakı'nın her bir üyesi Blockchain alanı içerisinde geniş bir uzmanlığa sahiptir. İttifak içindeki her kuruluş, iş dünyasındaki liderlerin gerçek dünya deneyimlerimizden faydalanmalarını sağlayan çeşitli özgeçmişli insanlardan oluşur. Ayrıca Yenilik İttifakı ile çalışmak genel varsayımsal kullanım durumlarından ziyade, işin spesifik içeriğine uygulanabilir olan Blockchain çözümlerini bulmak anlamına gelir.

Bu partnerler ve diğer kuruluşlarla oluşturulan ağ aracılığıyla, dünya genelinde çok önemli toplantılar gerçekleştirdik. Sonuç olarak, Aelf projesini dünyanın önde gelen Çinli ve Singapurlu internet şirketlerinin ve holdinglerin yanı sıra dünyanın dört bir yanında gelecek vaat eden girişimler gibi de birçok kilit insanın ve şirketin dikkatine sunabildik. Bu da gelecekteki birçok iş birliğinin yolunu açıyor.

Finansal

İşletmelerde uygulanan en çok alıntı yapılan Blockchain ve dağıtılmış ledger teknolojisi durumlarından bazıları dünyaca tanınan markalardır. Walmart; taze ürünleri izlemek için özelleştirilmiş bir çözüm geliştirmede IBM ile birlikte çalıştı ve IBM, nakliye verilerini kaydetmek için Tradelens platformunda Maersk ile de ortaklık kurdu. Bunlar, kuşkusuz olarak dahil olan şirketler adına önemli bir finansal yatırım gerektiren çokuluslu şirketler tarafından yapılan büyük ölçekli uygulamalardır.

Bu örnek olay çalışmalarının uygulanabilir ticari çözümler sağlama konusunda Blockchain'in itibarına yardımcı olduğu doğrudur. Ancak "özel yazılım geliştirme içeren Blockchain uygulama" fikri, böyle bir gelişmenin kesin olarak pahalı bir işlem olacağını idrak eden birçok işletme lideri için rahatsız edici olması muhtemeldir.

Ancak bu, böyle olmak zorunda değildir. Aelf, sıfırdan başlamayı gerektirmeyen özelleştirilebilir bir platformdur. Ayrıca Yenilik İttifakı, Blockchain çözümlerini bünyesine dahil etmek isteyen küçük işletmelere eşit şartlar sağlamakta yardımcı olma potansiyelinden dolayı açık yatırım platformu Republic'i memnuniyetle bünyesine dahil etti. Republic; SEC lisanslı ve FINRA onaylıdır yani şirketlere ittifaktan, sorumlu bağış toplama ve nitelikli yatırım danışmanlığı güvencesi verilir.

Daha geniş bir iş kullanıcısı kitlesine fon yaratma ve Blockchain işlevselliğini sağlayarak Yenilikçi İttifak, işletmeler için Blockchain'in benimsenmesinin önündeki finansal engelleri kaldırmayı amaçlamaktadır.

Zihniyet

Bir işletme, tatmin edici süreçler ve stratejiler belirlediğinde değişimi benimseme konusunda bir isteksizlik olabilir. Blockchain, akıllı sözleşmeler gibi özelliklerle birbirimizle etkileşimde bulunma biçimimizi temelden değiştirme potansiyeline sahiptir. Harvard Business Review, böyle bir teknoloji ortaya çıktığında işletmelerin interneti iletişim için kullanmaya başlamasından yıllar önce geliştirilen TCP/IP teknolojisinde olduğu gibi tam olarak benimsemenin gerçekleşmesinin onlarca yıl alabileceğini belirtiyor.

Bu nedenle Yenilik İttifakı, iş liderlerinin Blockchain'in getirebileceği faydaların farkında olmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bunu, başarı öykülerini paylaşmaya ve engellerin üstesinden gelme sürecinden öğrenmeye açık bir topluluk oluşturarak başaracağız.

Sonuç

Bu engellerin her birinin üstesinden gelmek için birlikte çalışarak -teknolojik, eğitimsel, finansal ve zihniyet- İnovasyon İttifakı, Blockchain'in işletmeler tarafından benimsenmesini hızlandırmada önemli bir rol oynayacaktır. Blockchain'i bünyelerine nasıl dahil edeceğini merak eden iş liderleri, teknolojinin gerçek faydalarını gerçekleştirmek için yolculuğun her aşamasında kendilerine yardımcı olabilecek bir uzman ekibine erişebileceklerinden emin olabilirler.