Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır bir fiil hareketsiz bilgisayar başında geçirdim ve bu artık canıma tak etti. Vücut sağlığımı çok boşladım. Adeta intihar gibi bişey. Yaklaşık 1 aydır her gün düzenli en az 1 saat tempolu yürüyorum veya koşmaya çalışıyorum. 133 kilodan 118 kiloya rahat geldim. Boy 179cm. Fakat vücudumda beklenmeyen farklılıklar oluşmaya başladı. Sporla alakalı olduğuna adım gibi eminim. Kilolu bir vücudu hesap ederek bu durumları yorumlayabilecek arkadaşlar var mıdır acaba?

1- Spor yapan insan genelde zinde olur ama ben her güne lanet ederek uyanıyorum. Özellikle bacaklarım olmak üzere sürekli bir ağrı ve halsizlik var. Bu durum çok bunaltıyor beni.
2- Özellikle sol bacağımda diz ile ayak arasında, ön kemikde bir kısım öyle bir ağrıyor ki kötü birşey olacakmış gibi hissettiriyor.
3- Vücudumun belirli belirsiz yerlerinde ozellikle ayak ve bacağımda bolca sivilce ve yaralar çıkmaya başladı. O yaralar sürekli kaşınıyor ve istemsizce yoluyorum kan akıyor.

Biraz araştırma yaptım ağrılarım, 3 yıldır bir fiil hareket etmediğimden dolayı vücut hamlığından ve kilolu vucuda hareket zor geldiğinden. Yaralar ve sivilceler ise vücut sürekli harekete başladığı için içerideki pisliği ve yağı atma isteğinden kaynaklanıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yaklaşık 1 ay oldu. Bu hiç düzelmeyecek mi? Etrafımdakiler 'kolay mı yılların hantallığı var' dese de sanki hiç geçmeyecekmiş gibi hissediyorum. Aşırı moralimi bozuyor. Çok hırslandım kendimi bu hale nasıl getirdim diye sinirlendim aşırı yüklendim ondan mı acaba bilmiyorum.

Bilen biri varsa olumlu ya da olumsuz yorum bırakırsa gerçekten memnun olurum. Motivasyonum gün geçtikçe düşüyor...