Bu konuyu açmamdaki sebep HuaWei Markasının geleceği ve kendi geliştirdiği AppGallery özelliğinin gelecek vaad edip etmeyeceğini tartışmaya açmak.

Bildiğimiz üzere Google Play Store Huawei'den desteğini çekeceğini duyurdu ve Huawei karşı hamle olarak kendi AppGallery'sini kurdu. Şuan tüm ülkelerde aktif ve tüm geliştiricileri davet etti.

Ben de bu kervana daha dün katıldım. Başvuru yaptım ve 2 gün içinde onaylandı. Onay sırasında sizden gerçek bilgilerinizi kullanmanızı istiyor. Kimlik fotokopisi ve bir adet size ait taranmış banka hesap kartını başvuru sırasında belge olarak istiyorlar.

Bu belgeleri gönderdiğinizde eğer bilgileriniz size ait ise onaylanıyor. Bundan sonra da kendinize ait uygulamarı yükleyebilirsiniz.

Bugün ilk uygulamamı yükledim ve yine bir çok belge talep ettiler. Google Play Store'da olan bir çok özellik AppGallery'de yok. Örneğin otomatik sertifika ve derecelendirme yok. Derecelendirmeyi siz seçiyorsunuz ve uygulamanın size ait olduğunu kanıtlamak için sertifika belgelerini siz hazırlıyorsunuz. Örnek olarak hazırladığım sertifika belgesini aşağıda sunacağım.

Eksikliklere rağmen farkettim ki Huawei Appgallery pazarına Türkiye'den bir çok dev kuruluş hemen geçiş yapmış. GittiGidiyor, HepsiBurada ve BlueTV gibi uygulamalar yeni geçiş yapmışlar Türkiye'de kullanıma açıldıktan sonra. Ve yeni olmasına rağmen iyi indirme edinmişler.

Ve gördüğüm kadarıyla AppGallery yeni olduğu için bir çok uygulama alanında boşluklar var. Bu nedenle bu boşlukları bana göre ilk dolduran kişiler ileride kazanacaktır. Zira şuan Huawei yeni rakamlarını açıkladı ve 200 milyondan fazla kullanıcısı var. Bu demek oluyor ki 200 milyondan fazla kişide AppGallery var ve illa ki kullananlar artacaktır.

Zira Çin'de yavaş yavaş Google Play Store yasaklanmaya başlandı ve Çin'deki çoğu kullanıcı AppGallery'ye geçiş yaptı. Böylece AppGallery hızla büyüyor ve büyürken uygulamadaki boşlukları artıyor.

Bu boşlukları da Huawei, tüm geliştiricileri ücretsiz kendi platformuna davet ederek doldurmaya çalışıyor. Muhtemelen benim şahsi görüşüm ileride AppGallery büyüyerek ilk gelenlere iyi bir kazanç sağlayacaktır. İlk gelenler boşlukları doldurdukça uygulamaları milyonlara ulaşabilir. Bu bağlamda sizelerin de görüşünü almak isterim.

Saygılarım ile...


Not: Siz Ne düşünüyorsunuz ?

İstedikleri Garanti Belgesi - Örnek Uygulama Garanti ve Sertifika Belgesi