Browland Farklı VPN üzerinden kontrol etmeniz sadece reklama tıklama olasılığını ortadan kaldırmak için değil aslında. Google sizin aynı İP ile farklı adsense aldığınızı anlamamalı. Anlarsa tüm hesaplarınızı bloke edecektir. Bu nedenle , yedek adsense hesapları için farklı İP yani VPN kullanmak her halükarda en mantıklı harekettir.

bakarmsn Yeni adsense hesabınızı açarken , farklı telefon numarası , farklı İP hatta mümkünse farklı mahalleden ve adresten yapın. Çünkü google bugün baktığınızda evimizde konuştuklarımızı bile dinleyerek bizlere ilgi alanımıza ve ettiğimiz sohbete göre reklam çıkarabilecek bir yapay zekaya sahip. Bu nedenle , daha önce hata yaptığını düşündüğü kişi ya da kişilere yeniden birlikte çalışma şansı vermek istemiyor. Google ' dan Spam ya da benzeri bir şekilde ban yemek , bir nevii işten kovulmak gibidir. İşine son verdiği hesapları da yeniden aktif etmek istemez.
Google' da bir çok olay botlar ve yapay zeka ile kontrol edilir. Ancak , adsense hesaplarının onaylanması konusu orada masa başı görev yapan kişiler ( yani canlı kanlı insanlar ) tarafından yapılır. Bu nedenle , çok dikkat etmelisiniz. O an , masa başındaki kişinin size kıllanması bile bir daha hesap alamayacağınız anlamına gelebilir.