Bizde usta çırak ilişkisi daha kuvvetli.

Dünya zamanında Adobe Illustrator - Corel Draw olarak bölünmüşken bizde ise Macromedia Freehand yaygın kullanılıyordu. Adobe Freehand'i satın alıp yeni sürümünü çıkarmayacağını açıklamasına ve Illustrator'ü daha uygun fiyatla sunmasına rağmen yıllar boyunca yazılım satan firmalara Freehand soruldu durdu. (unicode uyumsuzluğu gibi çözümsüz yönlerine rağmen)

Neden çünkü ustasından bir şeyler öğrenmiş yeni bir şeyi denemeyi gözü kesmeyen bir kesim vardı. Ustası bu doğru demiş. Yıllar geçse bile o doğru değişmez.

Tahminimce sektörde ücretli destek veren kimi kişiler bu hurafeyi yaydılar. "Litespeed kullanınca hız 5-10 kat artıyor" Onların kuyuya attıkları taş yankılanmaya devam ediyor.

Yahu %10 hız farkı için millet kendini yırtıyor. Büyük ölçekli bir firmada %1-2'lik performans kazancı demek çooooook tane sıfırlı fatura kazancı demek. Bu seviye kazancı olsa o devasa firmalar salak mı? Nginx kurmayı beceren mühendisleri Litespeedi de bir şekilde kurarlar.

Bir ara bende bu işe kafaya takmış baya döküman okumuş karşılaştırma bakmıştım.
Litespeed'in kendi sitesindeki haricinde doğru düzgün karşılaştrma bulamamıştım. *

*
(- Litespeed ticari bir firma ticari bir firmanın hiç bir testi benim için referans değildir. Bağımsız güvenilir kaynak ararım.

- kıyıda köşede kalmış bilgi seviyesi belirsiz kimi bloggerların testleri var, onları referans almadım. Bildik site yada kişilerin testlerini aradım güvenilir bir karşılaştırma bulamadım.)