Mfa adlı üyeden alıntı

Kimse kusura bakmasın daha önce de defalarca konusunu açtım burada ve başka yerlerde. SEO cuyum, yazılımcıyım, tasarimciyım diyenlerin çoğu fasa fiso. Bu işlerin ehli olan insan gerçekten az. Ustalar da dert yanıyor bu konularda zaten. Mesela adam seocuyum 1. Sıra garanti diyor kendi sitesi sıralamada yok yada kurnazlığa kaçıp site açmıyor, biliyor ki ilk sıraya gelemeyecek böylece başkalarına SEO adı altında satış yapamayacak.

Web bir ağdır bir konuda uzman olsan bile diğerlerini az buçuk bilmen lazım. Fakat hiç kimse bütün alanlarda uzman olamaz.

SEO için yok özel tema yok tasarım yok yazılım bilmeli deyip kaçmaya çalışmayın. Milyonlarca ücretli ücretsiz wordpress teması zaten var. Herkes kendi işini yapar. SEO kelimesinde 1. Sayfada çıkanlar yazılımcı mi? Tasarımcı mi? Hayır hepsi SEO uzmanı. Adamlar yapmış hem bilgi veriyorlar hem hizmet satıyorlar hem de kendilerini kanıtlamış durumdalar. Kimse kaçmaya çalışmasın.

Eğer insanlara ben seo uzmanıyım ve 1. Sayfa garanti ediyorum. Mükemmellim, harikayım, para iadesi de yok diyorsanız önce kendinizi kanıtlayın. Bu tip hizmetlerde sürekli dolandırıldım, kandırıldım yorumları yapılıyor. Ve satıcılar genelde bu tür mesajlara hakaretlerle cevap veriyor. Meslek ahlakınız olmalı. İşi ehline teslim edin.


Hocamın dediğine harfiyen katılıyorum bu işi yapan ve kendini kanıtlayan çok az sayıda seo uzmanı var gerisi yalan dolan dün bir şikayet konusuna denk geldim seo ile ilgili adam 100 - 200TL için sana garanti verecek halim yok demiş garantisini veremediğin işi yapmayacaksın ben sana belirlediğin ücreti ödüyorsam karşısında bir şeyler beklerim bu benim hakkım ama sen hiç bir şey yapamadığın gibi birde dalga geçer gibi mesaj atıyorsun sana ben seo uzmanı diyemem. Ben telefonculuk yapıyorum ikinci el alıp satıyorum telefonu en ayrıntılı şekilde inceleyip sattığım müşterime garantisini veriyorum bir sorun olduğu zaman mesuliyet bende diye düşün ikinci el telefon adam burda oturduğu yerde garanti vermediği işte uzmanım diyor gülünç :) Konuyu açan arkadaş için ise diyeceğim 1 yerine 1000 kazanmak var bu işte ama işin ustasını bulmak zor çar çöp iş yapanlarla olmuyor bu işler. Emin ol kendileri de mutlaka yapıp kazanıyordur.