E-ticaret sitesini 100 TL yapan var piyasada. Halbuki site sahibi kiralık yazılıma binlerce lira ödemeyi gözden çıkarabiliyor. Ama 100 TL fiyat veren olunca balıklama dalıyor.

Ben wp site için fiyat verdiğimde kaba bir cevap ile karşılaşmadım şansıma. Ama bazı müşteriler var ki bir iş vermişken hesapta olmayan bir çok işlemi de araya katmaya çalışıyorlar.

Bu yüzden en başında istenebilecek her şeyi hesap etmelisiniz.

Bir tema 50 dolar diyoruz ama bazı temalar var ki ciddi zaman alıyor. Eklentiler seo ayarları cache ayarları vs derken bir bakmışsınız ki kendinize böyle zaman ayırmazsınız. Ama o zamanı müşteriye ayırıyorsunuz. Bu yüzden asla düşük fiyat vermeyin. Bırakın başkasına yaptırsınlar. Zaten işinizde iyi iseniz tekrar size döneceklerdir.

Ben bunu çok yaşadığım için söylüyorum. Konu pahalı iş yapmak değil arkadaşlar. Ucuz iş yapan kişilerin kalitesizliğini müşteriye yansıtmaktır. İnanın ne siteler gördüm binlerce lira karşılığında yapılan. Site ana sayfa 24 MB idi mesela bir tanesinde. Ve siteye (standart bir kurumsal site) 4 bin lira ödenmiş. Sonra aynı vatandaş benimle çingene pazarlığına girişti mesela. Yaparmıyım? Asla :)