Aelf Genel Test Ağı ve Destekleyici Özellikler Tanıtımı – Bölüm 1



1.1 Aelf Blockchain Sistemine Giriş

Aelf, kişilerin blockchain teknolojisini kullanarak kolay ve verimli bir şekilde merkezi olmayan uygulamalar (DApps) oluşturmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış merkezi olmayan bir bulut bilişim platformudur. Geleneksel sistemlerde Amazon'un bulut dağıtım hizmetleri gibi hizmetleri kullanıyoruz. Blockchain alanında sistem, Aelf’in merkezi olmayan bulut bilişim blockchain ağında barındırılabilir.

Aelf, çapraz zincir etkileşimleri destekleyen yüksek performanslı bir akıllı sözleşme platformu sağlar. Her uygulama, gerçek kaynak ayrımı sağlamak için bağımsız olarak belirlenmiş tek bir zincire dağıtılabilir. Ekosistem, iyi tasarlanmış bir ekonomik model ve yönetişim sistemi tarafından desteklenen çok sayıda sözleşmeden oluşmaktadır. Ekosistem, iyi tasarlanmış bir ekonomik model ve yönetişim sistemi tarafından desteklenen çok sayıda sözleşmeden oluşmaktadır.

1.2 Aelf Blockchain Sisteminin Önemli Noktaları

1. Dünyanın ilk paralel bilişim sistemi
Aelf'in düğümleri, esnek bilgi işlem gücü ve güçlü paralel işleme sağlamak için ölçeklenen "küme" veri merkezleridir.

2. "Merkezi sunucular" ile karşılaştırılabilir yüksek performans
Aelf düğümleri; paralel işleme, veri tabanını ayırma ve işleme bileşenlerini kullanır. Aelf’in test ağı, endüstri standardını aşan 15.000 saniye başına işleme (TPS) ulaştı.

3. Yenilikçi çapraz zincir birlikte çalışabilirlik mekanizması
Aelf’in çapraz zincir teknolojisi, çok seviyeli bir ana zincir-yan zincir sistemine dayanarak oluşturulmuştur. Yan zincirlerden gelen bilgiler, ana zincir indeksleme mekanizması yoluyla bir merkle kökünde korunur ve diğer yan zincirler ve diğer halka açık/genel zincirler ile birlikte çalışabilirlik sağlar.

4. Modüler geliştirme bileşenleri
Aelf’in geliştirme bileşenleri, pratik ve verimli bir dağıtım sistemi oluşturan modüler bir yapı ile tasarlanmıştır. Geliştiriciler, hızlı bir şekilde kendi blockchain sistemlerini oluşturabilir veya Aelf blockchain sisteminde akıllı sözleşmeler ve merkezi olmayan uygulamalar (DApps) geliştirebilirler.

5. Geliştirici dostu dağıtım ortamı
Ana geliştirme dili ve olgunlaşmış IDE, geliştirici dostu ortamının sağlanmasını garanti etmek için seçildi. CodeGenerator, sözleşme geliştirme maliyetini büyük ölçüde azaltır ve profesyonel geliştirme araçları ve teknik belgeler sağlayarak Aelf’de oluşturan geliştiriciler için düzgün bir öğrenme eğrisi oluşturur.

KAYNAK: https://aelf.io/gridcn/aelf_public_testnet_and_supporting_features_introduction_en_v1.0.pdf?t=20200327