Aelf Açık Kaynak Dijital Para Cüzdanı Çözümü Başlatıyor



Aelf’in Dijital Para Cüzdanı, kullanıcılara tek durak dijital varlık hizmetleri sunmak ve daha dinamik bir token ekonomisi sağlamak için tasarlanmış eksiksiz bir dijital varlık yönetimi çözümüdür. Tek durak Hesap Yönetimi Modu ile aynı zincirde veya birden çok zincirde çok varlıklı ticaret (alım-satım) gerçekleştirebilir ve temel varlık yönetimi ve ticaret özelliklerinin güvenli olmasını sağlayabiliriz.

Bu açık kaynaklı kod; IOS ve Android platformları için kodların yanı sıra Aelf'in genel zinciri, özel zinciri ve ittifak zinciri sistemine uygulanabilen eksiksiz bir web cüzdan çözümü içerir. Cüzdan çözümü, MIT lisansına (https://en.wikipedia.org/wiki/MIT_License)uymaktadır.

Bu çözüm; varlık koruma, yönetim ve işlem (gönderme ve alma) gibi temel özelliklerin yanı sıra birden çoklu varlıklar ile aynı zincir/çapraz zincir işlemlerine ulaşmak için Tek Durak Hesap Yönetimi modunu benimser. Aşağıdaki işlevleri destekler:

1. Adres oluşturma: Varlık Yönetimi için Cüzdan Adresleri Oluşturma.
2. Zincirdeki varlık yönetimini sınıflandırma: Cüzdan varlık listesini farklı zincirlere göre değiştirmeyi destekler; kullanıcılar varlık ekleyebilir, düzenleyebilir ve takas edebilir.
3. Piyasa Verilerini Kontrol Etme: Token ikincil piyasalarının verilerini kontrol etmeyi destekler.
4. İşlemleri başlatma: Aynı zincir veya ana + yan zincir işlemlerini destekler – bunlar varlık çapraz zincir transferleri elde etmek için kolay, hızlı ve güvenli olabilir.
5. Merkezi Olmayan Uygulamalar (DApps) dağıtma: Aelf H5 ve cüzdan iletişim protokolüne dayalı DApp dağıtımını destekler. Kullanıcılar, cüzdanlarıyla güvenle imzalayabilirler.

Dijital para cüzdanları, çoğunlukla müşteri tarafı için açık kaynaklıdır. Bu durumda Aelf’in cüzdanı, hem istemci tarafı hem de sunucu tarafı dahil olmak üzere %100 açık kaynaklıdır. Geliştiriciler, kendi cüzdan sistemlerini sunucuya dağıtabilirler. Blockchain açık bir ekosistem olarak kabul edilebilir. Aelf; açık kaynak davranışının kullanımdaki engelleri azaltarak daha fazla geliştirici ve işletmeyi bu temel kodu kullanmaları için çekerken, Aelf’in merkezi olmayan ekosisteminin oluşumuna katılmaları için daha uygun ve mümkün uygulamalar bulunmasını umuyor.

Buna ek olarak Aelf, yakında dijital ödemeler ve entegre dolaşım da dahil olmak üzere bir blockchain iş çözümleri serisi başlatacaktır.

Aelf, teknik standartların daha hızlı oluşturulmasını kolaylaştırmak için teknik deneyimlerimizi ve başarılarımızı sektörle aktif olarak paylaşmayı umuyor. Açık kaynak kodunun dinamik ve gelişmekte olan bir sektöre blok zinciri geliştirebilmesi çok önemlidir. Aelf, sektöre yaratıcı çözümler sunmak için teknolojik araştırmalara ve geliştirmelere devam edecektir.

GitHub’daki açık kaynak kodunu aşağıdaki adreslerden kontrol edebilirsiniz:

https://github.com/AElfProject/aelf-wallet-ios
https://github.com/AElfProject/aelf-wallet-android

KAYNAK:
https://medium.com/aelfblockchain/aelf-launches-open-source-digital-currency-wallet-solution-49110eb4eaad