Tam 3 yıldır Iphone 7 kullanıyorum ve aldığım ilk iphone modeliydi. Yaptığım işleri çok ciddi ölçüde kolaylaştırıyor. İçerisinde ne kadar veri taşırsanız taşıyın takır takır çalışıyor. Cihazlar arası senkronizasyonu mükemmel bir ürün.

Daha önce Samsung ve Sony marka akıllı telefonlar kullandım. Samsung ortalama şekilde iyi kötü işimi görüyordu. İyi kötü deme sebebim uygulamadan atma, yavaşlama, donma gibi sorunlar iphone’a kıyasla çok daha fazla oluyordu. Ve tabiki çok daha yavaştı. Sony kpnusuna girmek dahi istemem, yeni sürümleri belki daha iyidir hatta düzelmiştir ama bundan 4 yıl önceki Sony’nin ürettiği telefonlar gerçekten lanet ettirmişti bana. Android üreticileri Iphone’a kıyasla müşterisini daha fazla aldatan firmalar.

Ocak ayında Iphone 7 bataryasını yeni değiştirdim. Eğer çalışma anlamında sorun yaşatmazsa mümkünse 3-4 yıl daha kullanmak isterim. Açıkcası yeni iphone modellerindeki özellikler beni cezbetmiyor o yüzden hiçbir zaman üst modele geçme ihtiyacı hissetmedim. Zaten kur sebebiyle bir telefona işimi çok iyi görse bile minimum 8-9 bin TL ödemek istemem.

Yalnız Iphone’da da lanet ettiren bir durum var onu da pas geçmek olmaz; batarya ömrü. Yeni 11 modeli ile birlikte bunu da düzelttiler deniliyor ama bizzat görmeden inanmam :)