clgnghost

Benim evim kendimin değil. Babamdan odayı kiralayacağım. Yaklaşık olarak 100 tl kira ödeyeceğim muhtemelen. Her yıl siteye sunucu parası ve domain parası ödemem gerekiyor. Bunların haricinde vergiye tabii olunca müşavire her ay 200 tl ödeyeceğim. stopaj vergisi falan derken benim aylık giderim 400 ve 600 arası olacak sabit. Kendimce aşağı yukarı gider hesabı yaptığımda bu şekilde bir rakam çıktı.

Şahıs işletmesi kurduğunuzda devlet 12 bin lira gelire kadar vergi almıyor. 12 bin liradan sonra %15 vergi kesiyor. Zaten ödemeyi alınca ilgili müşavir aldığınız ödemeyi devlete bildiriyor. Devlet bakıyor bakiyeye 11 bin tl kazandın diyelim. Senden vergi almıyor. Atıyorum 15 bin tl kazandın. %15 ini vergi olarak alıyor. Basit usül veya teşvik paketi söz konusu değil. !! Bu söylediklerim aylık ödemeler için geçerlidir !!

Bunların haricinde kendimize bu konuyla ilgili harcama yaptığınızdada vergiden düşebiliyorlar. Mesela kendine bilgisayar alacaksın. Bu iş için aldım deyip gider gösterip vergiden düşebiliyorsun.