tolhur adlı üyeden alıntı

Newspaper optimizasyonu oldukça uğraştırıcı bir tema. Ancak benim en sevdiğim temalardan biridir. Mobil hıza bu kadar önem veriyorsanız amp, pwa veya sizinde denediğiniz gibi mobil tema çözümleri var. Ek olarak ampforwp'nin tam uyumlu bir amp teması var.

Pagespeed puanlarına kafa yormak mantıklı değildir. Pagespeed uyarılarını gidermek önemlidir. Uyarı yoksa veya yeterince azsa gerisine çok önem vermemek gerek.

Mobil hız testi için şurayı kullanabilirsiniz; https://www.thinkwithgoogle.com/intl/tr-tr/feature/testmysite/

Masaüstü testler için güvenilir seçenek daha fazla gtmetrix, pingdom, webpagetest gibi siteleri kullanabilirsiniz.

Pagespeed mobilde 98-99 puan alan siteler gördüm siteleri 3+sn' de açılıyor. Önemli olan bana göre sadece hız.

Newspaper, hatta themeforest temalarının hemen hemen hepsi gereksiz komut dosyalarıyla gelir. Bunları ayıklamak zahmetli bir iştir (aynı zamanda wordpress'in doğasında bu var). Çünkü temayı siz kodlamadiginiz için neyin nerde çalıştığını anlamak biraz şans ve birazda öngörüye kalmıştır. Komut dosyalarını kaldırmak yetmez, async ve defer kullanılmalı, yazı tipleri ön yüklenmeli, eklentilerin her sayfada yuklenmemesi, xml-rpc'nin pingback lerin kapatılması ve elbette resimlerin optimize edilmesi gibi baştan aşağa optimizasyon aşamaları yapılması gerek.

Benzer şekilde pagespeed'te yer alan uyarılara tek tek bakmak gerek.

Newspaper hızlı mı? Evet hızlı. Daha hızlısı yok mu? Kesinlikle var. Daha hızlısı newspaper gibi mi? Kesinlikle hayır.

Ben optimizasyonla uğraşamam diyenler için tavsiyem jannah gibi minimal temalar olacaktır.


AMP kulağa iyi geliyor ama yabancı çok fazla sitede yapılan testleri inceledim.
https://kinsta.com/blog/disable-google-amp/
Çok fazla başarısız site gördüğüm için kullanmayı düşünmüyorum.

Bugün sayfalardaki youtube linklerini tek tek buttonlara dönüştürdüm hız bayağı arttı.

Atıyorum 20 alan sayfa 50ye çıktı.

Sizden bir ricam var sunu nasıl yapabilirim.
Şimdi mobil eklentisini kurunca bende blog sayfası var ve tag composer ile olsuturulmmus doayısıyla mobilede blog yazıları çıkmayacak.
Bana php kodu lazım. Son 10 konuyu çeksin kutulu göstersin tabi açıklama limitli olsun. Bunu bulabilirsem, sayfa içindeyken mobile editörden kod giriyoruzya insanlara mobilde blog sayfasını gösterebilirim.

Zaten anasayfa mobil gösteriliyor sorun yok.

Onu bulursam mobil eklentiye geçilebilir

Birde newspaperde mobilde pluginde anasayfada 3 ön izlemeli konu gösteriyor alta işte son konular.
Bir yöntem vardı unuttum kullanım dökümanında o 3 konu ile alttaki son yazılar arasına konu açılabiliyordu mobil anasayfada. ONla en azından biraz içerik girebilirim çünkü mobil tema sadece link gözüküyor ve google first page index olayıyla artık sitelerin mobile sayfalarını indexliyor. Nespaper temalara bakarsanız mobil plugin kullanan kişilerin cache: indexlerine bakın google dan masaüstü değil mobil versiyonlarının indexlendiğini görürsünüz. Mobile plugin kullanılabilir.

Birde sizden bir ricam var mobile sayfa en altında HAKKINDA yazıyor o nereden kapanıyor yada nasıl gidiyor çözemedim. Mobile cok döküman yok.

Birde newspaperde çok saçma olaylar var. ben masaüstü headeri sevmiyorum neden diceksiniz. Şimdi headere 3 link koydunuz dimi iletişim blog hakkında
menüyü sticky yaptığınız zaman aşağı sürükleyince bu kez linkler geliyor ama site kdolamasına bakında 2-3 ser tane indexte aynı linkler gözüküyor. Yani en üst ile kaydırmaya geçince o linkler farklı. Buda çok saçma

Mobile temada bide üst gheader sticky yapışkan değildi diye hatırlıyorum.


Paça parça yazdım sorularımı cevaplarsanız sevinirim.
Yine düşüncem aynı newspaper cok iyi tema değil google açısından örsk olarak kullanım olarak iyi ama işte. Zaten bu tema indirimde 30 dolar iken bi astra sadece 60 dolar senelik life time alsanız 200e yakın dieye biliyorum. Fark olacak. Jnews ilgim var cünkü hem hızlı hem sınırsız sited ekullanılıyor.

Teşekkürler