Merhaba Wmaracı üyeleri, çoğu grafiker arkadaşımızın bilmediği çok güzel ve benimde çoğu zaman kullandığım bir uygulamadan bahsetmek istiyorum.

Uygulamamız Adobe Capture, Adobe firması tarafından geliştirilen Android ve IOS işletim sistemlerinde çalışan bir uygulamadır kendisi amacına gelecek olursak istediğimiz bir yazı fontunu bulmamıza yarıyor sadece bununla sınırlı değil tabi, etrafımızda gördüğümüz bir deseni veya kendi çizmiş olduğumuz bir fırçayı yada herhangibi bir çizimi vektörel hale dönüştürmemize yarıyor.

Tüm bunları nasıl yapıyoruz ? Örneğin, bir yazı fontu var ancak adını bilmiyoruz yazı fontunun fotoğrafını çekiyoruz daha sonra bunu adobe sunucularına gönderiyor sunucularında taranarak bizim karşımıza benzer fontları çıkıyor çıkardığı fontları direkt telefonumuza indirebiliyoruz veya Adobe Cloud'a kayıt edebiliyoruz yada bir çizim yaptınız bunun fotoğrafını çekiyoruz uygulamamız vektörel hale dönüştürerek direkt Adobe Cloud üzerinden bilgisayarımıza atmamıza olanak sağlıyor.

Uzun süredir kullandığım bir uygulama, kendime özel fırçalar, desenler oluşturabiliriyorum oldukça da basit kullanması. Uygulamayı kullanmak için Adobe hesabınızın olması gerekiyor.