DisOrientedb adlı üyeden alıntı
Yeni başlayacak arkadaşların, çoğu kişinin aşırı iyimser kazanç tablolarına aldanmamasını tavsiye ediyorum. Türkiye'de bazı sektörlerde devasa yayıncıların CPM kazançlarını aşağı yukarı bildiğimden, söylenen bu iyimser oranların biraz daha niche sektörlere has olduğunu düşünüyorum. Yoksa doğrudan Google İş Geliştirme Uzmanları ve AdSense ekibiyle çalışan/bağlantısı olan bu sektör devleri, arkadaşların belirttiği kazanç oranlarını elde etmeyi bilirdi herhalde...Kişisel olarak kendi sitelerimi baz alarak sorunuza cevap vereyim.
4500 gösterim ile 15-18 TL kazanırdım günlük ortalama. Bunun çok üzerinde rakamlardan bahsedilebiliyor dediğim gibi eğer siz güzel bir pazar yakalamış değilseniz, o kişilerin verdiği uçuk rakamları baz alıp umutsuzluğa düşmeyin. İstisna her zaman olur, bazı şirketler çok çok kısıtlı bir kitleye tıklama başı hayal bile etmeyeceğiniz değerlerde ücret ödeyebiliyor görüyoruz. Bu gibi durumlarda zaten CPC oranınız bir anda kendini 4'e 5'e katlayacağından totalde bu iyimser oranlara ulaşılabilir. Ama bu bahsettiğimde ekstrem bir case olduğundan biz buna göre analiz edemeyiz kazancımızı.
İyi çalışmalar diliyorum.