YalnizKurt adlı üyeden alıntı
Öncelikli amacım elbette para kazanmak değil. Yazı yazmak hoşuma gidiyor artık. Siteyi ilk açtığımda yaklaşık 1000 küsür alıntı yaptım ama artık tamamen özgün yazıyorum ve yazdıklarımda ilk sırada olmasada ona yakın çıkıyor :) tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Blogunuzu incelediğimde alıntı yaparak yazdığınızı farkettim. Alıntı yapmak yanlış değildir bu yanlış anlaşılıyor veya kullanılıyor nasıl anlamak isterseniz. Alıntının direkt olarak yayımlanması herhangi bir değişiklik yapılmadan (biz buna copy/paste diyoruz) belki de alıntı yaptığı yazıyı okumadan paylaşılması yanlıştır hatta bana göre haktır. Başkasının emeğini gasp ediyorsunuz bir de adsense varsa bu yazıdan kazanılan para da haramdır bence.
Peki alıntıyı nasıl yapıcaz; bir yazı okursun bu teknoloji, haber veya beğendiğiniz birisinin blogundaki yazı olabilir. Yazı hakkında fikirleriniz vardır söylemek istediğiniz veya eklemek istediğiniz bir kaç şey vardır. Her insan farklı bakar farklı görür belki kişinin savunduğu şey size göre yanlıştır ve görüşünüzü savunmak için bunu websitenizde yazarsınız. Mimleme gibi de yazabilirsiniz, destekleyici nitelikte de.
Bunları yazmışken örnek olması niteliğinde şunu da ekleyebilirim:
Bu yazdıklarımı buraya yorum olarak değil de bloguma yazı olarak ekleyebilir alıntı yapmanın yanlış olmadığını savunabilirdim sizin yorumunuzu alıntı yaparak ekleyebilir ve copy/paste yapanları mimleyebilirdim. Ha en sonda bu yorumunuza alıntı yaparak link verir hit alırdım. Buyrun bir taşta 3 kuş. Özgün yazı yazdım, google amca özgün olduğu için daha düşük sıralarda çıkardı, forumdan organik hit aldım.
Alıntıyı bile özgünleştirebilirsiniz :)
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin günümüzün sorunu olduğu için dillendirmek istedim.