Adsense yerleşimi ile ilgili sıkıntılar yaşayan bir çok insan var.

Esasen Yandex Metrika ve Google Webmaster Tools konusunda biraz pratiğiniz varsa, Heat Map nedir biliyorsanız ve takip edebiliyorsanız; çöp reklamları da ayıkladıktan sonra zaten ücretli bir yardım almanıza gerek kalmaz.

Her sitenin temasına, kitlesine ve kategorisine göre bir karakteristiği vardır. Google'ın her ne kadar bazı standart önerileri olsa da, dediğim gibi her sitenin karakteristiği farklıdır.

Yine de bu konularda teknik bilgisi olmayan ya da buna ayıracak bütçesi bulunmayanlar için güzel bir referans sayfası paylaşacağım.


Aşağıdaki görselde yer alan site, Adsense Hazır yerleşimleri olan ve satılan bir temaya ait. Burada şablonu tamamen Adsense odaklı oluşturmuşlar ve çok güzel de bir reklam yerleşim alternatifleri paylaşmışlar.



Sayfadaki Top Menü > Ad Positions alanından da hem sayfa, hem yazı hem de widget için yüksek gelir elde edebilme potansiyeli olan reklam yerleşimlerini görebilirsiniz.

Kendi site şablonunuza göre buradan uygun olanları birkaç gün süreyle deneyin. Eminim fark edecektir.

REKLAM YERLEŞİM ÖRNEKLERİ


Tema 67$ olarak görünüyor ama buna benzer yerleşimlere sahip bazı temalar Wordpress'in kendi kütüphanesinde de mevcut. Zaten tema ücreti kendi reklam eklentisi olması nedeniyle bu şekilde.

En azından ücretli çalışma yaptırmak zorunda kalmadan ve Heat Map kullanacak bilgi yoksa işinize yarayacak oldukça güzel yerleşimler var. Görseller zaten dil bilmenizi de gerektirmeyecek şekilde açık.

Kolay gelsin.