lostyazilim

AdSense Gelirleri Google Güncellemesinden Etkilenir mi?

4 Mesajlar 773 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Being Being İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
    • Üyelik 08.04.2012
    • Yaş/Cinsiyet 32 / E
    • Meslek Metin Yazarı/Editörü
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad B** G**
    • Mesajlar 935
    • Beğeniler 1087 / 1028
    • Ticaret 91, (%100)
    Geçtiğimiz günlerde Google, bir süredir gelmesi beklenen çekirdek algoritma güncellemesini resmen doğrulamıştı. Güncellemenin akabinde bazı yayıncılar AdSense gelirlerinde düşüş yaşamaya başladı. Bu da doğal olarak, Google güncellemelerinin AdSense gelirini etkileyip etkilemediği sorusunu akıllara getirdi.

Geçtiğimiz gün bir yayıncı, Twitter üzerinden Google çalışanı Danny Sullivan’a tam olarak bu soruyu yöneltti. Güncellemeden sonra AdSense gelirinde düşüş yaşayan yayıncı, yapılan Google güncellemesinin AdSense gelirleri üzerinde ve Tıklama Oranı üzerinde bir etkisi olup olmadığını sordu.

Sullivan’ın cevabına göre hayır. Google’ın çekirdek algoritma güncellemeleri veya diğer güncellemelerinin AdSense ile hiçbir bağlantısı yok.

Güncellemeler AdSense Gelirini Dolaylı Yoldan Etkileyebilir

Danny Sullivan’a göre güncelleme ve AdSense geliri arasında bir bağ kurmak mümkün değil fakat madalyonun diğer yüzünde teknik detaylar da var. Yapılan güncellemelerden olumsuz yönde etkilenen ve trafik düşüşü yaşayan internet siteleri doğal olarak TO değerlerinde düşüş etkisi görebilirler.

Bunun dışında Google güncellemesinden önce aynı trafiğe sahip olan bir internet sitesinin yine aynı geliri elde etmesi beklenir. Google mühendislerinin söylediği ve mantıklı olarak düşündüğümüzde anlayabileceğimiz üzere Google güncellemeleriyle AdSense gelirlerinin doğrudan bağlantısı yok.

Google mühendislerinin açıklaması bu yönde. Sizin de güncelleme öncesi ve sonrası AdSense gelirlerinizde dalgalanmalar oldu mu?

Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
    wmaraci
    reklam

ihsanKESKiN ihsanKESKiN #Wordpress Kullanıcı
    • Üyelik 14.12.2016
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek IT Manager
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad I** K**
    • Mesajlar 550
    • Beğeniler 141 / 196
    • Ticaret 15, (%100)
    Sullivan'da laf olsun demiş resmen. Çekirdek güncelleme yapıyorsunuz yaptığınız güncelleme doğrudan sıralamayı etkiliyor, en nihayetinde düşeni ve yükseleni oluyor + yada - bilmem ama 1 sayfa ilk 5 sırayı doğrudan etkilediğine eminim. Google'da hep bir EGO ya, ziyaretçiyi sen gönderiyorsun daha ne yani saçma sapan spekülasyonlar.
    Being

kişi bu mesajı beğendi.

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
    • Üyelik 16.06.2017
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
    • Konum Ankara
    • Ad Soyad S** Y**
    • Mesajlar 3826
    • Beğeniler 2399 / 1874
    • Ticaret 97, (%100)
    Ben bir değişiklik yaşamadım. :)
    Being

kişi bu mesajı beğendi.

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 14.06.2017
    • Yaş/Cinsiyet 34 / E
    • Meslek Blogger
    • Konum İstanbul Avrupa
    • Ad Soyad M** E**
    • Mesajlar 1379
    • Beğeniler 538 / 538
    • Ticaret 7, (%100)
    Ben de gelirler neden arttı diyorum 2 haftadır hiç içerik girmiyorum dün 13 tl evelki gün 17 tl... normalde günde 5 7 9 tl bandında geziyordu
    Being ASametYildirim

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    wmaraci
    wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al