lostyazilim
tr.link

Adsense Hakkında birkaç soru

5 Mesajlar 860 Okunma
acebozum
tr.link

selimcayir selimcayir bilgirehberi.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Vatman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 13, (%100)
1. Aşama, Başvurunun ardından Reddedilme
Adsense başvurum iki kere reddedildi (Reddedilme sebebi "Site, Google politikalarıyla uyumlu değil")
Bu hata üzerine temamı değiştirdim, gizlilik hakkımda, iletişim gibi sayfalar ekledim. İçerisinde Youtube videosu barınan yazılarımdan videoları kaldırdım (Sebebini kesinlikle anlayabilmiş değilim). Yazılarımı günde 2-3 tane olmak şartıyla hergün muhakkak giriyorum. Başka kaynaklardan edindiğim, kendimce düzenlediğim ve kendi cümlelerimi kullandığım onlarca yazı mevcut. Özgün olarak yazdığım yazılarım da mevcut. Alexaboostup ve Hitleap gibi hit getiren uygulamaları sitem için kullanmayı kestim(2. başvuru esnasında da kesmiştim) Ve bunların rehberlerini sitemden kaldırdım. Yeniden başvuru yaptım, bekliyorum. Sizlerin bu konuda önerileri nelerdir?
Site adresi: www.bilgirehberi.net
2. Aşama, değişik sorular...
1-) Mobil uygunluk
Adsense hesabıma giriş yaptığımda (2. onayı beklerken) "Sitenizin mobil cihazlara uygunluğu artık bir Google Arama sıralama sinyali olarak kabul edilmektedir." gibi bir ibareyle karşılaşıyorum. Sanırım mobil uygunluk konusunda sitemin sıkıntıları var. Bunun üzerine wp touch gibi bir eklenti kurdum. Bu bildirim penceresi kaybolmadı. Jetpack'in mobil temasını etkinleştirdim kaybolmadı. Bu bildirimden kurtulmak için yapmam gereken nedir? Yardımcı olabilir misiniz?
2-) Reklam kodları
İlk iki başvurumda da farklı farklı reklam dizaynları denedim. İkisinde de Google Politikalarıyla uyumlu değil diye reddedildim. Sorunum, ilk iki başvurumdaki reklamların "Reklamlarım" sekmesinde bulunmaması. Önceki reklamlarımdan birisinin adı "sidebar" dı mesela. Bu reklam adıyla yeni reklam oluşturamıyorum."Yinelenen reklam birimi adı." hatası veriyor fakat bu reklam "Reklamlarım"da görünmüyor. Bunun sebebi ne olabilir?
3-) Farklı gmail hesabı mı gerekli?
Her başvurumda aynı gmail adresini kullandım. 3. başvurumu da aynı adres üzerinden 1-2 gün önce yaptım. Bu başvurum da reddedilirse farklı bir google hesabı üzerinden mi denemeliyim?
4-) Nedir bu Responsive?
Responsive'nin uygun, uyumlu gibi bir anlamı olduğunu biliyorum. Ecce Pure temasını kullanıyorum. Bu temanın adsense için uygunsuz olduğunu duydum? Böyle birşey mümkün olabilir mi? Tema dosyalarını kurcalayarak adsense için uygun hale getirsem bile "bu tema adsense için uygunsuz" mudur?
5-) Sanırım bu da kabul edilmeyecek?
Adsense tarafından reddedilmeye alıştım :) Bu başvurumda da reddedilirsem reklamların içerisinde bulunan "otomatik boyut"lu dizaynı denemeyi düşünüyorum. Demem o ki, reklam kodunun reklam onay aşamasında bir etkisi var mıdır?
6-)Hit mi içerik mi?
2 adet yazıyla adsense başvurusu onaylanan ve reklamını yerleştiren arkadaşları gördüm ( Can-ı Gönülden tebrik ediyorum :) ) "Google reklamları gösteren sitelerin kullanıcılara yüksek bir değer sunması önemlidir. Bir yayıncı olarak, kullanıcılara sitenizi ziyaret etmek için bir neden sunan, benzersiz ve alakalı içerik sağlamalısınız." gibi bir madde de reddedilme sebeplerinden birisi. Bu arkadaşlar 2 adet yazıyla kullanıcılara ne gibi yüksek bir değer sunuyor?Ek olarak, iki adet yazıyla 5000 gösterim alması mı iyidir, 100 adet yazıyla 2000 gösterim alması mı?(Tabii benim sitem ortalama 90 yazıyla günlük 100-300 arası hit alıyor :) )
7-) Domain Yaşı
Bazı arkadaşlar bunun bir sorun olduğunu söylüyor. Domain yaşı "1 ay" olan adsense onayı almış arkadaşları da görüyorum :) Bu Domain yaşı adsense onayında etken midir?

Sizlerin bu konudaki önerilerine kesinlikle ihtiyacım var. Lütfen az çok demeyelim, yardım edelim :) Vericeğiniz bilgilerin benim gibi mağdur arkadaşları da doyurması dileğiyle hepinize iyi günler dilerim

wmaraci
reklam

hepyasemin hepyasemin Şimdi tövbe zamanı.. Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 47 / 295
  • Ticaret 73, (%100)
ben de senin gibi adsenseden reddedilmeye alışkınım. Sorduğun sorulara alacağın cevaplar zanna dayalı olacaktır, yani pek işine yaramayacaktır. Adsensin ne yapmaya çalıştığı belli değil. Alan niye aldığını, alamayan niye alamadığını bilmiyor.

Şimdi tövbe zamanı..

• Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Vatman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 13, (%100)

hepyasemin adlı üyeden alıntı

ben de senin gibi adsenseden reddedilmeye alışkınım. Sorduğun sorulara alacağın cevaplar zanna dayalı olacaktır, yani pek işine yaramayacaktır. Adsensin ne yapmaya çalıştığı belli değil. Alan niye aldığını, alamayan niye alamadığını bilmiyor.

Muhakkak bir yerlerde ufak da olsa bir yanlışımız vardır :( Google internet aleminin kralı, muhakkak belli kurallara dayanan bir yönetim sistemi mevcut, ve bizler bu sistemi bir şekilde ihlal ediyoruz diye düşünüyorum :(

hepyasemin hepyasemin Şimdi tövbe zamanı.. Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek mühendis
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 47 / 295
  • Ticaret 73, (%100)
koca forumda bunu bir kişinin bile bilmemenin sırrı ne olabilir o zaman ? Her gün aynı şeyleri soruyu soruyorlar burada. Acaba her gün sorup dursunlar diye mi mantıklı cevap çıkmıyor ? Amerikayı hala neden keşfedemedik biz ?

Şimdi tövbe zamanı..
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Vatman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 13, (%100)
Farklı bir mail adresiyle, otomatik bir reklam deneyeceğim. Bu sefer Adsense'yi Konferans aracılığıyla bulduğumu da belirttim. Bakalım şimdi n'olcak :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al