Bu yazımızda Analtyics Adsense bağlama, Adsense Analytics hesap entegrasyonu, adsen ve analytics hesabınız bağlama konularını işledik. Adsense hesabını Analytics'e bağlayarak hangi sayfanın ne kadar kazandığını görebilir ve istatiksel olarak sitelerinizin kazancını çok farklı açılardan analiz ederek inceleyebilirsiniz.
[SIZE=5]Analytics Adsense Bağlama[/SIZE]
Analytics ve Adsense hesaplarınızı bağlamak için öncelikle iki hesabınızın da aynı mail adresine bağlı olması gerekmektedir. Eğer iki hesap aynı maile bağlı değilse Analytics hesabınızın yetkisini Adsense hesabınızdaki mail adresine de vermeniz gerekmektedir, bu sayfanın en altında Analytics hesap yetkisi verme nasıl yapılır anlattık.

  1. Analytics hesabınıza giriş yapın.

  2. İlişkilendireceğiniz Analytics hesabınızı seçin.

  3. Solda bulunan

    Yönetici
    butonuna tıklayın.

  4. Aşağıdaki gibi bir sayfa açılacak, bu sayfada "Adsense Bağlantısı" butonuna tıklayın.


  5. Açılan sayfada "+ YENİ ADSENSE BAĞLANTISI" butonuna tıklayın.

  6. Karşınıza çıkan sayfa iki adımdan oluşuyor öncelikle adsense mülkü seçip "devam" diyoruz;


  7. Sonra "Bağlantı yapılandırma" bölümünden bağlamak istediğimiz siteyi seçip "Bağlantıyı etkinleştir"


İşte bu kadar analytics hesabınızla adsense hesabınızın entegrasyonunu yaptınız, artık Analytics hesabınızdan Davranış - > Site İçeriği -> Tüm Sayfalar bölümünden sitenizin hangi sayfasının ne kadar kazandığınızı kontrol edebilirsiniz. (Analyticse 1 2 gün sonra yansır)
Yukarıda bahsettiğimiz gibi Analytics ve Adsense hesaplarınız tek bir mail adresine bağlı olmalı. Adsense hesabınızdaki mail adresinize Analytics yetkisi vermek için aşağıdaki işlemleri uygulamanız yeterli olacaktır.
[SIZE=5]Analytics Hesap Yetkisi Verme[/SIZE]
Analytics hesap yetkisi verme işlemi aslında oldukça basit bir işlemdir; aşağıdaki kısa adımları takip ederek Google Analytics hesap yetkisi verebilirsiniz.

  1. Analytics hesabınıza giriş yapın.

  2. Yetkilendireceğiniz Analytics hesabınızı seçin.

  3. Solda bulunan

    Yönetici butonuna tıklayın.

  4. Aşağıdaki görselde de görebileceğiniz üzere mülk bölümünde "Kullanıcı Yönetimi" butonu var, bu butona tıklıyoruz.


  5. Açılan sayfada "Şunun için izin ekleyin:" yazısının altındaki kutucuğa yetki vermek istediğimiz mail adresini yazıyoruz (Google Adsense hesabınızdaki mail adresine yetki vermelisiniz) ve sağ taraftaki kutucuktan hangi yetkileri vermek istiyorsak seçip "Ekle" butonuna tıklıyoruz.


  6. İşte bu kadar artık yetki verdiğiniz hesap ile Analytics'e bağlanıp Adsense hesabınızı bağlayabilirsiniz.

Adsense hesabını Analytics'e bağlama yani entegre etme konusunu sizlerle paylaştık, herhangi bir sorunu olursa yorum kısmında sorabilirsiniz.
Adsense kazançlarınızı arttırmak için Adsense Reklam Yerleşimi yazımızı ve Adsense hesabı alamıyor iseniz Adsense Alternatifi Reklam Şirketleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kaynak: http://www.yasinergul.net/analytics-adsense-baglama.html