birçok söylenti doğru yanlış eksik bilgiler söz konusu google yabancı olarak kendi sayfalarından ve bazı kaynaklardan topladığım bigiler ile elimden geldiğince sizlere anlatmaya çalıştım birçok kişinin merak ettiği konularada değinmeye çalıştım

Daha fazla kazanç elde etmek için uygunacak yöntemler

1 niche site olarak tabir edilen bir terim vardır açıklaması ise rekabet oranın ve aranma kitlesinin düşük olduğu kelimelere denir ancak bu tarz sitelere Adsense reklam başı tıklama oranını oldukça yüksek tutar ve düşük bir kitle ile güzel bir gelir elde edebilirsiniz tık başı miktar yaklaşık olarak 1-20 dolar civarına çıkabilmektedir bir diğer avantajı ise belli bir konuya hitap eden bir siteniz olacağı için hedeflenmiş reklam olarak sitenizden tıklama vererek bir tık ile >25 dolardan fazlasını kazanabilirsiniz. Niche siteler türkçede olabileceği gibi ingilizce yapıldığında daha fazla kazanç elde edersiniz.

2 İngilizce site tercih ederseniz dünya genelinde bir kitleye hitap edersiniz bunun en büyük artısı alacağınız reklamlarında dünya genelinden gelen reklamlar olur bu reklamları veren kişiler global anlamda olduğu için daha fazla ücret ödeme durumundalardır ve web site sahiplerine tbm oranı olarak daha yüksek miktarlar yansıtılır ayrıca dolar hesabı olcağı için ülkemiz parasından daha yüksek miktarda kazanç sağlarız.

3 İçeriğin zenginliği bir çok webmasterın yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi içeriklerini yanlış eklemeleridir. Özgün olun kelimesini cok duymuşsunuzdur ancak bir çoğu nedenini bilmez neden söylediğini bilmez , sebebi şudur Google internette ki yeni bilgilerin daha önceden verilmemiş kullanıcılara yeni bilgiler aktaran veya daha iyi açıklanmış içeriklere önem verir , yani sizlerin sitelerinize ekleyeceğiniz içeriklerin özgün olmasında dikkat etmeniz gereken ana noktalar şunlardır ; Başlık seçimi seçmiş olacağınız başlık daha önce kimse tarafından girilmemiş olmamalıdır, meta açıklaması , daha önce o konuda yazılan yazılardan farklı ancak kullanışlı bir açıklama ile girilmelidir, içeriğiniz o konudaki yazılardan daha kaliteli farklı ve kullanışlı bilgiler içermesi gerekmektedir. TBM oranlarının farklılıklar gösterdiğini görürsünüz sebebi ise tıklamaların yapıldığı konulardan kaynaklanır tıklamanın yapıldığı sayfa ne kadar kaliteli ise TBM oranı o kadar yüksek olur.
not: sitenizde kesinlikle kopyalanmış içerikler eklemeyin tüm sitenizdeki reklam gelirlerinin düşmesine sebep olabilirsiniz ve kopyalamış olduğunuz içerikten çok düşük gelir elde edersiniz ki aldığınız riske kesinlikle değmez.

4Reklam yerleşimi bunu ücretli yapan ve yaptıranlar var ancak mantığı açıktır bu konuda sitenizi en iyi bilen kişiler sizlersinizdir ve reklamları kendinizin yerleştirmesi daha mantıklıdır, dikkat etmeniz gereken ise reklamların sitenize giren kişinin gözünün içine bakmasıdır yani kullanıcının dikkatini çekmektir bunu en iyi içeriğinize göre belirlersiniz bir kullanıcı olarak düşün sitenize girdiğinizde bakacağınız yerler nereler olur veya sayfalarda kullanıcı ihtiyacı olan bilgileri edinirken hangi kısımları kullanıyorsa yerleştirmeleri o yönde gerçekleştirin.
5Reklam seçimi sitenizi kullanan kitleyi az cok biliyorsunuzdur ihtiyaçları olabilecek türden reklamlara odaklanmanız gerekmektedir yani sitenizde barındıracağınız reklamın gören kişide merak uyandırarak tıklamasını sağlamaktır bunun tersi olarak da kesinlikle insanları tiksindirecek kalitesiz görsel ve içerikteki reklamlara sitenizde yer vermemelisiniz. Bu işlemleri Adsense sayfasından reklam engelleme bölümlerinden sağlamanız mümkündür.


kaynak ve daha fazla detay