lostyazilim
tr.link

Adsense Kullananlar Bi Baksın

12 Mesajlar 1.563 Okunma
lstbozum
tr.link

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

cnrsgr evet çok isterim tam ilgi alanım pmden görüşelim lütfen

Kusura bakmayın, hastane yoğunluğundan ben bu iletinize geri dönmeyi unutmuşum. Buradan yazmak da diğer arkadaşların da bilgilenmesine fayda sağlar. İlk etapta proje hakkında ve reklam hakkında biraz bilgi vereyim.

Sitede kullanılan reklam türü: Sadece bağlantı reklamı
Bağlantı reklamı nasıl oluşturulur: Yeni reklam birimi oluştururken, sadece metin reklam seçip, boyut bölümünden bağlantı seçerek oluşturuluyor.
Bağlantı reklamlarının kullanıldığı sektör: Ofis Dekorasyonu
Günlük ortalama hit: 200-600 aralığı.
Hit kaynağı: %25 Pinterest, %60 Google, %15 Yandex-Bing
Sitenin aylık TBM ortalaması: 0.20 - 0.35 TL aralığı

Bu projede sadece bağlantı reklamı kullanma sebebim, sitenin ağırlıklı olarak görsel galerilerden oluşması. Bu proje sürecinde yayınladığım içeriklerin önemli bir kısmı görsellerden oluştuğu ve görselleri de galeri şeklinde sunduğum için, ziyaretçilerin sayfa ilerlemesi, site içerisinde zaman geçirme süresi önemli ölçüde yüksekti.

Kullanıcıların site içerisinde tıklama alışkanlığının yüksek olması sebebiyle bağlantı reklamlarının ilgi çekeceğini düşünerek, bu yöntemi uygulamıştım. Projede de işime yaradı. Reklamların konumlandırılmasını yaparken; hem reklamdan önce, hem de reklamdan sonra yazı olmasına özen gösterdim. Aynı zamanda sitede kullanılan ana rengin tam zıttı bir renkle bağlantı reklamlarını konumlandırdım. Yani kullanıcıların dalgınlığına gelmesine değil, dikkatini çekmesine uğraştım.

Genel olarak aklımda kalanlar bunlar, çok uzun zaman oldu projeyi devredeli. Başka bir detay merak ederseniz seve seve yazarım.

Selamlar.

wmaraci
reklam

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
cnrsgr ben aslında tam anlatamadım teşekkürler yardımın için. Örneğin; Bir KPSS hakkında yayın yapan sitede google çerezlere bakmaksızın ekranın yarısını kaplayacak şekilde KPSS kitabı satan sitenin reklamını veriyor. Bunun için fikir istiyorum.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al