Selamun aleykum, daha önce adsense hakkındaki "kişisel görüşümü" yazmıştım. Reklam gösterimlerinde TBM de ve dolayısıyla kazançlarda anahtar kelimelerden daha çok "ziyaretçi kalitesi"nin önemli olduğu kanısındayım. Bunu bir kaç kez tecrübe ettim ama elimde yeterli veri yok. Bu gibi karmaşık sistemlerde yoğun ve derin analizler yapmak lazım. Tabi bunun için oturmuş - ziyaretçisi bol olan bir site ve risk alma gerekiyor. Çok ziyaretçi alan bir sistem olmadığı için detaylı bir test yapamadım ama mantıksal olarak ve Google adsense yapısını incelediğimde bu olasılığın çok yüksek olduğunu düşünüyorum.
Google'ın her konuda kullanıcıları izlediğini, verileri topladığını ve en önemlisi insanları puanladığını biliyoruz. Bu doğrultuda anahtar kelimelerden ziyade kullanıcı kalitesi (Google puanları) yüksek olan ziyaretçilerin daha çok kazandırdığını düşünüyorum. Tabiki anahtar kelimelerin etkisi de yadsınamaz ama gelecekte bu etkinin minimuma ineceği kanaatindeyim.
Evet zaten biliyoruz diyenler çıkabilir ama bu konuyu bir çok defa bir çok forumda açtım ve çoğunluk katı bir şekilde karşı çıkmıştı bu görüşe. Tabiki kimse veri sunmadı, biz bu zamana kadar bu şekilde gördük şeklinde bir düşünme yöntemi vardı. Aslında benim öne sürdüğüm olay da, aksi de kesin değil. Sadece adsense algoritmasına göre bir mantık yürüttüm ve elimden geldiği kadar minik testler yaptım ve sonucun bu şekilde olabileceği ihtimali zihnimde kuvvetlendi.
Yani şunu söylemeye çalışıyorum. Site konunuz, makale içeriğiniz ne olursa olsun, doğru bir yapılandırma yapıldığı sürece kaliteli kullanıcılarla çok kazanabilirsiniz. (Kişisel görüşüm olduğunu tekrar etmek istiyorum). Tabi burada altın kural kaliteli kitle edinmekte.
Eğer bu düşüncem 'doğruysa' artık "tbm si yüksek kelime" diye bir şey kalmayabilir. Doğru kitle ile bütün içeriklerde en yüksek gelir düzeyine ulaşılabilir.
Bu düşüncem hâlâ beta aşamasında 🙂. Yönteme ve mantığına girmek istemiyorum şuan, daha önce paylaşmıştım defalarca. Ama dikkat çekmek istediğim nokta "anahtar kelime değil, kaliteli kullanıcı" Sizin görüşlerinizi de bekliyorum