Eveet yüzlerce yürek, tek bir soru; ”Bu adsense niye onaylanmadı?”

Hangi sorulara cevap bulacaksınız?

• İçeriğim yeterli neden onaylanmıyor?
• Sitem 1-2 aylık olmasına rağmen neden kabul edilmedi?
• Nerede yanlış yapıyorum?
• Ne yapmalı yada yapmamalıyım?
• Babam böyle kek yapmayı nereden öğrendi ?

Aslında Google başvurunuza yanıt olarak aşağıdaki resimde ki gibi bir mail göndermekte;



Fakat bu yazıyı okuduğunuza göre burada listelenen sorunları ya anlayamıyorsunuz yada bu sorunlara sahip olmamanıza rağmen yinede Adsense’den onay alamıyorsunuz. Bugün bunu çözeceğiz.

Başlıca Önemli Adsense Politikaları

1. Reklama tıklaya teşvik: Google reklam vereninin mağdur olmaması için tek bir teşvik edilmiş tıklamayı hoş görmüyor. Yani sitenizde ”bize destek için şu reklamlara bir kez tıklayız” vb. ifadeler asla olmamalı.

2. Uygunsuz içerik: Kısacası kumar, adult vb. siteler kabul görmüyor. Bunun yanında diğer illegal her şey de engelli Adsense de. Ek olarak sitenizdeki linkler adf.ly vb. kısaltma servisleri ile kısaltılmış olmamalı.

3. Telif hakkı: İçeriğiniz telif hakkı içermemeli. Örnek verecek olursak; film siteleri, kaçak apk android-program indirme siteleri…

4. Kaliteli, Özgün ve Yeterli İçerik: Google site içeriğini önemser. Aslında önemli olan 10’larca makale yayımlamak değildir. Kaliteli ve birbirinden farklı fazla kelime içeren içeriktir.

5. Tasarım: Site tasarımınız kesinlikle göz yormamalı, karman çorman ve bozuk olmamalıdır.

Daha detaylı Adsense politikalarına buradan; https://support.google.com/adsense/answer/48182?hl=tr ulaşabilirsiniz.



Gelelim Benim Söyleyeceklerime

Adsense’de yayımlanan reklamların her biri bir reklam veren yani Adwords kullanıcısı tarafından oluşturuluyor. Bu ne demek? Siz bu reklamlara tıklanınca para kazanırken birileride teknik olarak para kaybediyor. Bu nedenle Google müşteri memnuniyetini ve kaliteyi sağlamak açısından daha verim alınacak sitelere Adsense sunuyor. Buradan çıkarılması gereken kaliteli görünün, doğru reklam yerleşimi yapın ve olabildiğince değişik anahtar kelime kullanın.

Neden değişik anahtar kelime?

Sitenizdeki reklamlar neye göre çıkıyor biliyor muydunuz? Misafir sitede geziyor ve sitenizdeki ”El işi örgü modelleri” adlı makaleyi okuyor. Eğer reklam veren ”el işi” ”örgü modelleri” gibi kelimelere reklam vermiş ise işte o zaman sizin sitenizde o reklamlar çıkıyor. Bu sayede;

Ziyaretçi ilgilendiği konu ile ilgili reklamlara rastlıyor ve tıklamaya daha yakın oluyor.
Reklam veren ürününü veya sitesini o konuyla ilgilenen insanlara sunmuş oluyor. Elma ile ilgilenene Armut sunulmuyor.
Site sahibi bir çok çeşitli kelimede makale yazdığı için ve bu kelimeler okuyucunun ilgi alanlarıyla ilgili reklamları tetiklediği için daha çok tıklama alıyor ve kazancı artıyor.
Ve sonuç; Google paraya para demiyor ��
Tabii herkes kazançlı çıkıyor bu sistemde. ”Ya abi iyi hoş da tıklama başı 0,02 kuruş kazanıyorum” dediğinizi duyar gibiyim ŞU yazıma giderek Adsense kazancınızı nasıl artıracağınızı ve neler yapmanız gerektiğini okuyabilirsiniz.

Umarım sorularınıza yanıt bulabilmişsinizdir. Eğer hala aklınıza takılan bir şeyler var ise yorum olarak sormaktan çekinmeyin. Sonraki yazımda görüşmek üzere!

Dip NOT: Hala mı adsense sahibi olamadınız? ya politikaları ve gelen red maillerini dikkatli okumuyorsunuz yada fazla acemisiniz.

Yasak mı bilmiyorum ama eğer yasak değilse ufak bir ücret karşılığı sizin için adsense almayı deneyebiliriz.

ha bu arada gizlilik sözleşmesi bilmem yazar sayfası osu busu olması gerekiyor diyen arkadaşlar var alakası yok. her sitede bu unsurlar yer almayabilir şahsen adsense alıp kullandığım sitelerim şunlar;

elifoluklu.com

filmonerileri.co

adefin.com


Kaynak; htacer.com