-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Forumda sürekli bu konu hakkında sikayetlere rastlıyorum. Adsense yayıncısı falanda değilim fakat bu konu beni kendine çok çekiyor. Sorunun kaynağına inemedigim için cevabına ulaşamıyorum çünkü tam olarak buna sebebiyet veren nedir bilmiyorum. Neden yurtdışı temelli bir site adsense den tık başı 4 liralara kadar alabiliyorken aynı alanda yayın yapan yerli bir sitenin durumu neden vasat? Aranızda yerli sitesinden para kazanabilen var mı adsense yoluyla gerçekten?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Front End Developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
60, (%100)
Reklam verenler yüzünden oluyor en basit hali ile bu şekilde anlatayım.
siyahh
SEO Danışmanlığı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO DANIŞMANI / E.E Mühendisi
-
-
Ad Soyad
E** G**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Hocam bunun sorumlusu Adsense değil reklamveren kullanıcılardır.Belirledikleri bütçenin belirli bir kısmı Google tarafından kesilirken,kalan tutar kullanıcılara (Adsense yayıncılarına) aktarılıyor.Doğal olarak piyasa şartları,şahıs veya şirket reklam bütçeleri az tutarlı reklam verince ortaya böyle rakamlar çıkabiliyor maalesef. Tamamen reklamveren bütçesi ile alakalı bu durum
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Ya o zaman google'ın bu konuya el atıp bu zimbirtiya bi sınırlama koyması gerekiyor. Daha çok herkesin kazanabileceği cinsten bir yolda strateji yürütmesi gerekiyor. Bu sekilde sadece reklamveren kazanıyor olmaz ki böyle. Bu kadar kolay olmamalı yani. Bunun hakkında neden birlik olunup bi kampanya başlatmaya sesini duyarmaya çalışmıyor kimse? Adamın günlük hiti 10k kazandığı para 5 lira. Gibi gibi sacma sapan şeyler
bekca544
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
O zaman büyük, sansasyonel bir ayaklanma gerekiyor. Yayıncılar bana göre belli bir süre adsense reklamlarını kaldırması lazım ki reklam verenler ayaklarını denk almalı, yanlış mı düşünüyorum. Kazanmayan adam reklamı sitede tutmanın alemi olduğunu düşünmüyorum
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
R** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Adsense mevlana gibi davranıp ne verirsen ver gel demiyecek ücret sınırı koyacak,tık başı1 kuruşu gördüm bir bilsem engellicem zaten de,ya da yayıncıyla payalaşacak ücret aralığını sen bu aralıkta bu reklamı yayın yapmak istermisin diyecek böyle olunca yayıncılar arası rekabet oluşunca ister istemez ücretler yükselicek
tourismturkeytr.blogspot.com
70826
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Alt sınır koymadıktan sonra google hiçbir şey değişmez. Hep çakallık peşinde koşan bir millet olduğumuz için tbmlerin artmasını beklemeyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
gıda mühendisi
-
-
Ad Soyad
K** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam bir kere adsanse ücret öderken söz konusu reklamın reklam gelirinin bedeli ne ise bunun %48 ini seninle paylaşıyor. (rakam en son böyleydi yanlışsam düzeltin). Yani o reklam orda bir kere gösterilmesi için reklam sahibi 1 lira ödüyorsa 0.48 lirası yayıncıya geliyor. Bu birinci ve temel sebep. İkinci sebep ise. yurt dışında bgbm 1 dolar olsa biz onu tr sayfasında 3.9 tl olarak görüyoruz :D. mesela adsanse yerine partner ile çalışırsanız bütün ödemeler dolar üstünden ilerliyor. (youtube da). Benim bildiğim bu google bilerek bize az vermiyor yani.
Doğru olması gereken yol hiç bir zaman düz değildir!
gaste
webibo.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
AdSense Türkiye'de az vermiyor. Çoğu hata hit bolluğu olan sektörlerde iş yapmayı tercih ediyor. Örneğin yemek sitesi hiti bol ancak hangi beyin taze fasulye yemeği kelimesi için 1 TL ile reklama çıkar? Kimse çıkmaz. Haber sitesi içinse kimse, Adana'da olan bir olay için kim 1-2 TL reklam tıklama ücreti ile reklam verir.? Hangi firma Hamileye zararlı yiyecekler için 2 TL tıklama ücreti ile reklama çıkar?
Sorun seçim yanlışlığı;
Banka faizi, nakliye ihtiyacı, krediler, günlük kiralık evler, fiyat listeleri, kampanyalar, satın alma ürünleri gibi sektörlere girin bakın TBM o zaman size 1-2 TL altına veriyor mu vermiyor mu?
Bu örnekleri kendinizce çoğaltabilirsiniz.
Yok imza falan