lostyazilim
tr.link

Adsense Nedir?Nasıl onay alabilirim?Nelere dikkat etmeliyim?

7 Mesajlar 1.262 Okunma
lstbozum
tr.link

MrB MrB WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 945
  • Beğeniler 87 / 262
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar 3 gün önce başvuru yapmıştım 2gün sonra kabul oldu. Kabul olsun diye neler yaptım nelere dikkat ettim bunları anlatacağım . sizde başvuru yapıp benim gibi Adsenseyi açıp bütün gün paneli izleyip “La acaba ne zaman biri tıklar” diye mal mal bakabilesiniz diye yapıyorum herşeyi. Evet böyle hain planlarımda vardır. neyse konuya döneyim :)

Adsense Nedir ?

efenim tekrar merhabalar ben bora. Adsense google amcamızın yan ürünüdür. Googlenin webmasterler arasında diğer arama motorlarından daha çok sevilmesinin ,yandexin hala türkiye pazarına girememesinden Sorumludur adsense abimiz. Adsenseye başvuru yaparsınız eğer onay alırsanız sitenizde googlenin reklamlarını yayımlarsınız bu reklamlara tıklama başı ücret alırsınız. her tık = 0.04krş diye hatırlıyorum(yanlış olabilir).

Adsense Abiden Nasıl onay alıyoz diyorsanız okuyunuz efenim.

öncelikle bir siteye ihtiyacınız var eğer yoksa hemen bu sayfayı kapatıyorsunuz facede takılmaya devam ediyorsunuz arkadaşlar. neyse blogunuz olduğunu var sayıyorum. öncelikle bloğunuzda çalıntı yazı paylaşmicaksınız,kopyala yapıştır yapmicaksınız içeriklerinizin kesinlikle özgün olması gerekli bu birinci şartımız. diğer şartımız kullandığınız tema,script ne olursa olsun warez olmamalı,warez içerik paylaşmaktan kaçınmalısınız. En azından 1 ay boyunca özgün içerik girmeye devam ediniz. 1ay sonunda adsense abimize başvuru yapıyorsunuz. ortalama 5gün içinde cevap gelir. eğer yetersiz içerik derse içerik girmeye devam ediniz.

Onayı aldım şimdi ne yapacağım ?

Öncelikle reklam oluşturacaksınız bu kısmı es geçiyorum çünkü bir webmaster olarak bu işten almıyorsanız allah sizi kahretsin.bir sayfada maksiumum 3 banner ve 1bağlantılı reklam olabilir. sakın daha fazla eklemeyin. google bu hususlarda çok hassastır direk bannlanırsınız. reklam kodlarınızı temanızda uygun yerlere ekleyin. reklamlara kesinlikle siz tıklamayın. başkalarına zorla tıklattırmayın bunların hepsi bannlanmanıza sebep olacaktır.

Kaynak

wmaraci
reklam

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
''3 Banner 2 Bağlantı''
Öncelikle reklam oluşturacaksınız bu kısmı es geçiyorum çünkü bir webmaster olarak bu işten almıyorsanız allah sizi kahretsin.
Adsenseyi açıp bütün gün paneli izleyip “La acaba ne zaman biri tıklar” diye mal mal bakabilesiniz diye yapıyorum herşeyi.

Umarım en kısa zamanda yazım hatalarını düzeltirsiniz. Onuda es geçiyorum, Kişilere Bu şekilde ''Allah Sizi Kahretsin'' Deme Hakkına sahip olmadığınızı hatırlatmak isterim vede Hakaret.. İyi Forumlar ''Genç''
NovaCep

kişi bu mesajı beğendi.

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

Adem Altan Adem Altan E-ticaret/Adwords Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek E-ticaret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 37 / 28
  • Ticaret 2, (%100)
her tık = 0.04krş diye hatırlıyorum(yanlış olabilir).
yanlış, bu reklamverenin belirlediği TBM'ye, sitenizin aldığı tıklama sayısına, gösterim sayınıza bağlı olarak değişir.

Ek olarak: Daha mütevazi olmanızı öneririm.
NovaCep

kişi bu mesajı beğendi.

E-ticaret Uzmanı/Danışmanı - Adwords Uzmanı

monelogg monelogg <> Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 658
  • Beğeniler 78 / 125
  • Ticaret 0, (%0)
bir sayfada maksiumum 3 banner ve 1bağlantılı reklam olabilir.

Google bir sayfada 3 adet metin/görüntülü reklama, 3 adet bağlantı reklamına ve 2 adet arama kutusuna izin vermektedir. Bu sayılar bile ziyaretçi gözünden bakarsak (bence) çok fazla fakat fakat kullanıcıyı rahatsız etmeyecek şekilde yerleştirildiğinde sıkıntı olmuyor.

https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=tr
Yukarıdaki bağlantıda "Her bir sayfa için Google içerik reklamı sınırı" başlığını aratarak kesin bilgi elde edebilirsiniz.

Not: Samimi üslup yazıları okunabilir kılan önemli faktörlerden birisidir fakat bu tarz bir üslup bence de hoş olmamış.
Buna dikkat ederseniz daha iyi olur.
Adem Altan

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Vetch Vetch WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 189
  • Beğeniler 22 / 36
  • Ticaret 16, (%100)
her tık = 0.04krş diye hatırlıyorum(yanlış olabilir).

bir sayfada maksiumum 3 banner ve 1bağlantılı reklam olabilir.

Siz bu yazıyı yazdınız ama ya kendiniz hiç AdSense kullanmadınız, yada boşa kullanıyorsunuz. Fikir sahibi olmadan önce biraz bilgi sahibi olmanızı tavsiye ediyorum. Onbinlerce webmasterın zaman geçirdiği bu platformda, bi link almak için insanlara yalan yanlış şeylerle AdSense öğretmeye kalkışmanız gerçekten komik...
Adem Altan

kişi bu mesajı beğendi.

- Vetch

HarunDemir HarunDemir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad H** D**
  • Mesajlar 459
  • Beğeniler 110 / 110
  • Ticaret 21, (%100)
Gerçekten bilgiden ve saygıdan yoksun bir yazı olmuş, düşünülerek ve daha fazla bilgi aktarmaya çalışarak yazarsanız belki birilerinin işine yarayacaktır.

yasarsahbaz yasarsahbaz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 165
  • Beğeniler 13 / 15
  • Ticaret 2, (%100)
Tam anlamıyla fiyasko

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği