Bir çok arkadaşın sorunu. İnternet ortamında bir şeyleri elde etmeye çalışan ve gelirini yükseltmeye çalışan arkadaşların sorunları bitmiyor. En önemli sorunuysa; ”Adsense.” Adsense içerisinde para kazanmak çok zor yani en azından Türkçe siteler için çok zor. Peki bu Adsense gelirleri ve tık başı kazançlar nasıl arttırılacak? Bunun bir yöntemi veya tekniği var mı?

Adsense Geliri Nasıl Arttırılır?

Adsense içerisinde bir gerçek var. Yukarıda da dediğimiz gibi; ”Adsense, Türkçe siteler için tık başı kazançlarını çok fazla düşürmüş durumda.” Bunun nedeni; Gerek Adwords kuponları dağıtması gerekse sitelerin yapmış olduğu bazı hatalar. Diyelim ki sizin bir teknoloji siteniz var. Bu teknoloji sitesinin içerisinde sadece teknoloji ile alakalı olan yazıları paylaşmanız gerekiyor ki tık başı kazancınız düşmesin. Siz bir teknoloji sitesine moda makalesi veya yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi sağlık makalesi eklerseniz tık başı kazancınız diplere kadar iner. Belirli bir kategori üzerine bir siteniz olmalı ve o kategori üzerinde devam etmeniz gerekmektedir.



Diğer bir sorunsa; ”Adsense’nin Türkçe sitelere karşı göstermiş olduğu ilgi ve alaka.” Bu ortamda bulunan bütün insanlar bundan yakınıyor fakat ne yapmak gerekiyor? Aslında yapılacak bir şey yok. Yukarıda dediğim gibi kayda değer konular paylaşmalısınız veya sitenizin kategorisini asla değiştirmemelisiniz. Diğer bir yandansa kategorinizi düzgün bir şekilde seçmeniz gerekir. Mesela; ”Kredi, finans sektörü.” Oldukça fazla kazandıran ve tık başı kazancın yüksek olduğu bir sektör. Bunun haricinde çocuklara yönelik bir site yapabilirsiniz. Oyun sitesi, flash oyunlar, eğitim siteleri vs. vs. Bu tür siteler üzerinden yürümeniz size fayda sağlayacaktır.

Daha çok ziyaretçiyi hedeflemekten vazgeçin. Ziyaretçinin size para kazandırması gerekiyor yani günlük 1000 ziyaretçiniz olduğunu düşünelim. Bu 1000 ziyaretçi günlük size 5 ₺ kazandırıyorken başka bir sektörde veya doğru bir çalışmayla 15 ₺ kazandırabilir. Mesela teknoloji siteleri açmaktan artık vazgeçebilirsiniz. Bu sektörde tık başı kazanç oldukça düşüktür. Size bu yolda yardımcı olacak araç ise Google Adwords’dür. Google Adwords sayesinde konu başlıklarına bakabilir. Hangi başlıkların daha çok arandığına göz atabilirsiniz veya hangi başlıkların daha çok kazandırdığına bakabilirsiniz. Aynı zamanda unutmayın; ”Adsense reklamlarını sitenize doğru bir şekilde yerleştirmeniz gerekiyor. Yanlış bir şekilde yerleştirmeniz günlük kazancınızı etkileyecektir. Bu konuda uzman olan bir arkadaşla çalışmanız size fazlasıyla yardımcı olacaktır.”



kaynak: marjinalblog.com