cagatay169 adlı üyeden alıntı
Hocam peki ben sosyal medyayı ne yapacağım? Ne zaman yönlendireceğim? Aklıma şöyle bir şey geldi. Sadece 1 kez paylaşsam reklam amaçlı ve sitemi görüp seven bazı kullanıcılar her gün siteye geri dönse, direk domaini yazarak sizce sıkıntı olur mu?
Yani bir günlük patlama yaşanacak sitede, sonra seven kullanıcılar geri gelecek. Direkt linki yazarak.
Bu arada Adsense hesabım 3 - 4 yıllık hocam.
Sosyal hitin %60 a ulaşırsa adsense kısıtlama yer ve adsensen yeniyse en az 45 gün beklersin (11 senelik hesabım kapatılmadı ama tüm sitelere kısıtlama getirildi)daha yakın dönemde 2. sitemde yaşadım bunun içinde yapman gereken hiti sağla daha sonra adsenseyi ekle adsense sosyal den dönüşleri sevmiyor birazda para kazandıysan hemen askıya alıyorlar hesabı geçersiz trafikten google a yazarsan herkese verilen cevabı görebilirsin.
verilen cevapta bu şekilde idi %58 'i facebook vs gibi sitelerden gelen hitler sonra site oturdu adsenseden siteyi kaldırdım daha yeni açıldı
Google; AdSense'in reklamverenleri, yayıncıları ve kullanıcılarının deneyimlerini koruma ve iyileştirmeye yönelik önlemlere sürekli olarak yatırım yapmaktadır Trafiğinizin kalitesini doğrulayamadığımız için reklam sunumunuz şu anda sınırlandırılmaktadır. Trafik kalitenizi değerlendirmeye devam ettiğimiz süreçte Google üzerinden site veya uygulamalarınıza gelen talepte düşüş yaşanabilir. Geçersiz trafiği önleme ve trafik kalitenizi artırma hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen yardım merkezimizde Geçersiz Trafik ile ilgili konuyu inceleyin.
ikinci bir cevap ...
Google'ın sosyal ağlar ile sitelerin etkileşimde olmasına yönelik bir sorunu yok, aksine sosyal ağların popülerliği Google'ın da göz ardı etmediği bir durumdur. Buralardan gelen trafik zararlı bir trafik değil, lakin söz konusu reklam etkileşimi olunca, sorunlar yaşanabiliyor. Facebook'a verilen reklamlar ile para kazanan hesapların kapatıldığına sıkça şahit olduk, ancak sizinki reklam değil de bir sayfada paylaşılan içeriğe gelen trafik olduğundan reklam'a göre daha organik. Yine de biz bir öneri sunarken her türlü riski göz önüne alıp, en tedbirli yanıtı vermeye çalışırız, bu nedenle de sadece sosyal ağ trafiği ile günde 20-30+ TL kazanmanız tehlike arz edebilir.
Bu konuda benim tedbiren söyleyebileceğim, adsense reklamları ile etkileşime geçen, gelirin önemli bir bölümünü organik trafik değil de, farklı kaynaklardan gelen trafikler ile elde eden hesapların dikkatli olması gerektiğidir. Belki hiç bir şey olmaz, belki çok şey olabilir, bunların kararını veren politika ekibi ama benim görüşüm riskli olduğu yönünde.
Yani diyorki sosyal ağlardan reklam yaptın ve para kazandın ne olacağı belli olmaz şans sana güler hesabın kapatılır :) O nedenle adsense kazancı durumuna geçince ihlal sayıp hesabı kısıtlıyorlar.